top of page
Jackson McConnell na velikom platnu ili guščar Marko i njegovo gostovanje u 8. razredu

Ova priča svoj početak ima u našem, ne tako davnom, posjetu Cineplexx-kinu na Žitnjaku, gdje smo s velikom znatiželjom pogledali drugu ekranizaciju “Šegrta Hlapića” koji se na velike ekrane pojavio o stotoj obljetnici čuvenog romana za djecu Ivane Brlić Mažuranić.

Posjet kinu uz kokice, coca-colu i ostalo što već uz to ide, rijetko tko odbija – naprotiv! A kad znadete da će se na ekranu pojaviti i glumac s kojim se družite u školskom okruženju, onda zbilja ne treba ništa pojašnjavati.

Možda već slutite o kome je riječ? Pa, jasno: o našem dragom prijatelju Jacksonu, učeniku 5. razreda.

Jackson McConell, dobio je ulogu guščara Marka u filmu “Šegrt Hlapić”. Nakon što smo ga vidjeli na velikom platnu, odlučili smo ga ugostiti na satu hrvatskoga jezika – ipak se tako ophodi s glumcima! Pozvavši ga na sat, njegovo zabrinuto lice sve je govorilo. Gostovanju kao “slavni glumac” nije se nadao… No nije mu dugo trebalo da shvati kako je riječ o nama, znatiželjnim osmašima, koji žele više saznati o njegovoj ulozi. Jednostavno, nas je zanimao onaj dio koji se događao iza kamera.

Nakon što je Marko (ali ne guščar, nego NAŠ MARKO Ivančić) preuzeo ulogu novinara i moderirao cijeli razgovor s Jacksonom, krenuli smo s pitanjima na koja je Jackson neumorno, autentično – baš kao pravi profesionalac – odgovarao. Nismo ga štedjeli. Nimalo! Htjeli smo znati kako se osjećao od trenutka kad je saznao da će glumiti, pa do konačnog “reza”. Saznali smo koliko je truda uložio i vremena izdvojio. Čak je s Hlapićem trebao napraviti i kuću u kojoj se odvijao veći dio snimanja scena njegove uloge, nacrtati zvijezdu na njoj… Povjerio nam je kako su ga uspjeli natjerati da plače, što sigurno nije bilo jednostavno uvježbati s nekim vedrim poput Jacksona. Nije izostala ni tajna plovidbe rijekom. Ni priča vezana uz žgance koje sigurno neće tako skoro poželjeti za ručak…

Teško je približiti Jacksona “u živo”. Njega treba jednostavno upoznati i doživjeti, a onda s lakoćom nastaje priča poput ove naše. Ponosni što je među nama, što nam je na ovom nezaboravnom susretu povjerio s kim bi od nas volio glumiti i zadovoljni ulogama koje su nam sa strane Jacksona dodijeljene, odlučismo ovdje staviti točku. Priložene fotografije reći će vam nešto više o ugođaju u učionici i druženju Jacksona i ekipe…

bottom of page