top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Škola u prirodi učenika 3. i 4. razreda


PRVI DAN 20.5.2019. učenici 3. i 4. razreda Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu došli su u Dugu Uvalu. Prvo su se smjestili u hostel Cvrčak. Kada su se raspakirali otišli su na ručak. Za ručak su imali grah. Nakon ručka su imali biranje aktivnosti, a aktivnosti su plesna i sportska. Sve su to organizirali njihovi animatori Lucijan i Toni. Nakon aktivnosti imali su slobodno vrijeme, a kada su se odmorili otišli su na plažu. Na plaži su gledali more i bacali kamenčiće. Kada su se vratili otišli su na večeru. Za večeru su imali špagete. Nakon jela pripremili su se za disko, a i za disko su morali izvježbati kako da predstave svoj razred.4.razred se predstavio tako da su napravili glazbu s čašama, a 3.r. je pjevao, recitirao i plesao. Nakon predstavljanja su svi plesali. Kada je završio disko svako je otišao u svoju sobu. Učenici su se otuširali ,oprali zube, obukli pidžame, pomolili se i legli u krevet spavati.

Ante, Anja, Laura, Maksim

DRUGI DAN Drugog dana škole u prirodi učenici su išli u Poreč, Višnjan i Rovinj. U Poreču su išli u Eufrazijevu baziliku. Učenici su se popeli na vrh zvonika, razgledali unutrašnjost bazilike i divili se mozaicima. Nakon Poreča išli su u Višnjan u zvjezdarnicu i tamo su slušali prezentaciju, nešto naučili i postavili mnoga pitanja.. U Rovinju smo čuli priču o svetoj Eufemiji, ušli smo u crkvu i palili svijeće. O svetoj Eufemiji su saznali da su je bacili među lavove koji su je ubili, ali je nisu pojeli.. Rovinju učenici kupovali suvenire međutim se našla mala nezgoda da je učenici 3. razreda upao novčanik u more. Poslije toga su u hostelu imali aktivnosti: plesnu i sportsku . Na plesnoj je bio animator Toni a na sportskoj Lucijan. Nakon svega toga išli su na večeru i tamo pojeli hrenovke i krumpiriće. Poslije toga su išli u disko i na kraju su se istuširali, pomolili i otišli na spavanje.

Lucija, Matej, Tena

TREĆI DAN Trećeg dana učenici su išli na izlet u Pulu. Tamo su posjetili pulsku Arenu i akvarij. O pulskoj Areni su saznali da su robovi radili vino, da su čuvali vino, da su pulsku Arenu željeli premjestiti u Veneciju, ali ipak nisu , i da je jedna od arena koja se nije raspala. A saznali smo i legendu da su pulsku Arenu napravile vile. Nakon pulske Arene išli smo u akvarij, tamo smo vidjeli mnoge ribe koje žive u Jadranskom moru i u ostalim morima, a posebno nam se svidio dio u kojem spašavaju kornjače.

Amalia, Antonio, Stjepan

ČETVRTI DAN Prijepodne smo proveli u sportskim i plesnim aktivnostima i učenju na terasi hostela. Poslijepodne smo brodom išli na Brijune. Kada smo došli na Brijune upoznali smo se s voditeljicom Andreom. Na Brijunima smo malim vlakom razgledavali otok, a voditeljica nam je putem govorila o otoku. Kada smo došli kod safari parka imali smo vrijeme za razgledavanje mnogih životinja. Vidjeli smo: zebre, ljame, slonicu, zečeve, jelene, paunove, itd. Saznali smo da je jedan slon Sony umro s 82 godine. Također smo saznali razne stvari o životinjama. Poslije safari parka išli smo u šetnju po Brijunima. Išli smo u Botanički vrt. U njemu smo vidjeli razne biljke. Šetali smo kamenolomom, a nešto kasnije smo vidjeli i najstariju maslinu, a posjetili smo i papigu Koki. Nakon toga vratili smo se u hostel. Išli smo na večeru pa u disko, a nakon toga na zasluženi odmor.

Anđela, Marija Magdalena. Mihaela, Tonka PETI DAN Učenici 3. i 4.r. premali su kofere za povratak u Zagreb. Nakon spremanja kofera učenici su otišli u blagovaonicu hostela na doručak. Nakon doručka učenici su se spremali za plažu. Na plaži su se kratko kupali. Nakon plaže s vodičem Tonijem su tijekom šetnje Dugom Uvalom učili o Jadranskome moru. Oko podneva su išli na ručak. Imali su vremena odmoriti i kupiti sladoled. Sretno su pozdravili drugu školu, sjeli u svoj autobus i otišli su iz Duge Uvale u Zagreb. S nama su putovali naši animatori, Toni i Lucijan. Putovali su 4 i pol sata. Sretno i sigurno su došli u Zagreb. U Zagrebu su ih dočekali njihove obitelji. Na kraju su dobili diplome i otišli svojim kućama.

Pozdrav svima od 3. i 4. r. !

Gabriela, Gabrijel, Vjekoslav, Šimun


22 views

Recent Posts

See All
bottom of page