top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Škola u prirodi u Novom Vinodolskom

U ponedjeljak 27. veljače 2017. učenici 3. i 4. razreda uputili su se u Novi Vinodolski. Na putu smo stali u gradu Senju, gdje smo posjetili kulu Nehaj. Pogled je bio pekrasan. U Novi Vinodolski stigli smo oko 13 h. Kad smo došli u Villu Rusticu, raspakirali smo se i udobno smjestili. U večernjem programu prvoga dana plesali smo u disku. Umorni od puta, ali u radosnom iščekivanju novoga dana, zaspali smo slatkim snom.

U utorak smo trebali brodom ići do Vrbnika, ali je odlazak odgođen zbog lošeg vremena. Zato su se učiteljice i studentice (animatorice) potrudile da nam bude zabavno, te su organizirale predavanje o dupinima i nastavu u parku uz šum mora. Navečer smo imali maškare i dobro smo se zabavili.


U srijedu smo posjetili Rijeku. Putujući prema Rijeci, saznali smo mnoge zanimljivosti. U Rijeci smo šetali riječkim korzom te smo posjetili Svetište Majke Božje Trsatske. Pošto smo se vratili u Novi Vinodolski, imali smo predavanje o bjeloglavom supu. Na Pepelnicu, na prvi dan korizme, bili smo na svetoj misi, u sklopu koje nas je svećenik posuo pepelom. Umornih nogu i iscrpljeni, ali puni novih doživljaja, zaspali smo s osmjehom na licu.


U četvrtak smo posjetili otok Krk. Do otoka Košljuna vozili smo se brodom. Na Košljunu smo bili u muzeju u kojem smo vidjeli preparirane životinje: janje s jednim okom te janje s dvije glave i šest nogu. Brodom smo se vratili na otok Krk gdje smo slavili svetu misu i ručali. Posjetili smo crkvu sv. Lucije u kojoj je pronađena Baščanska ploča. Na otoku Krku bili smo i na plaži Baška. Uživali smo u igri uz more. Uvečer nakon pakiranja imali smo zajedničko veselo druženje u sobama.


Zadnjega dana, u petak, vraćali smo se u Zagreb. Na povratku smo posjetili Crikvenicu. Tamo smo vidjeli akvarije s ribama različitih vrsta. Nastavili smo put prema Zagrebu, koji nije bio dug. Roditelji su nas čekali i bacali konfete u znak radosne dobrodošlice. Putujući u autu s roditeljima radosno smo prepričavali dojmove s našeg putovanja u Novi Vinodolski.



6 views

Recent Posts

See All
bottom of page