top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Škola u prirodi

Polazak ispred škole bio je u jutarnjim satima. Putovali smo autocestom prema Crikvenici. Smjestili smo se u hostel i započeli našu avanturu. Svaku večer bio je zabavni program: ples, igre, druženje. Noći su protekle u dubokom snu. Dani su započinjali jutarnjom tjelovježbom i osobnom higijenom. Terenska nastava odvijala se prema planu rada u Crikvenici, ali i na drugim mjestima kojih se rado sjećamo.

Plovili smo brodom do otoka Krka i mjesta Šilo. Obišli smo mjesto i zadržali se na lijepoj, kamenoj plaži. Posjetili smo i Vrbnik i uživali u razgledavanju grada, a najzanimljivija bila nam je ulica Klančić koja predstavlja najužu ulicu u svijetu, a njezin najuži dio iznosi nešto više od četrdesetak centimetara. U nacionalnom parku Risnjak, hodajući poučnom stazom „Leska“, neposrednim promatranjem, istraživanjem i otkrivanjem, učenici su naučili o različitim biljnim i životinjskim vrstama i njihovim staništima. Razgledali smo i špilju Lokvarku čija istražena dubina špilje iznosi 1200 m, dok je za posjetitelje osposobljeno 900 metara. Učenici su oduševljeno promatrali prekrasne kamene ukrase, a osobito saljeve.


U petak u poslijepodnevnim satima sretno smo stigli ispred naše škole. Učenici su bili oduševljeni novim spoznajama i zajedničkim druženjima.

Sve što smo u Školi naučili, vidjeli, posjetili i razgledali, sve što smo doživjeli i iskusili pogledajte na našim fotografijama.






12 views

Recent Posts

See All
bottom of page