top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Uskrsno euharistijsko slavlje

Učenici, roditelji i djelatnici Prve katoličke osnovne škole u gradu Zagrebu su drugi dan velikog tjedna obilježili misnim slavljem u crkvi blaženog Augustina Kažotića. Sveto misno slavlje je predvodio otac Anto Gavrić, provincijal dominikanaca.

Učenički je zbor pod vodstvom učiteljice Ane Gečević uveličao misno slavlje, a instrumentalno su ga popratili učiteljica Mirela Pakšec na klaviru te vjeroučitelj Ante Mikulić na gitari.

Otac Anto Gavrić se u propovijedi osvrnuo na načine na koje možemo iskazati svoju ljubav i u upitao učenike na koje načine oni iskazuju svoju ljubav prema roditeljima. Učenici su uz simpatične odgovore koje su se odnosili na obavljanje kućanskih poslova rekli da ljubav prema roditeljima iskazuju molitvom i riječima.

Otac Anto Gavrić se osvrnuo i na poziv učitelja i rekao da se i sam često sjeti svojih učitelja jer su upravo oni u njemu usadili želju za znanjem i ljubav prema učenju i da je to najveći iskaz ljubavi koji mi možemo imati prema svojim učenicima-znanje koje im dajemo.

Ravnatelj otac Vinko Mamić je prije blagoslova zahvalio ocu Anti Gavriću i predstavio ostale svećenike koji su sudjelovali u misnome slavlju. Zahvalio je također na dugogodišnjoj suradnji između naše škole i dominikanske župe blaženog Augustina Kažotića. Zamolio je prisutne da nakon blagoslova ostanu na kratkome programu koji su pripremili učenici.

Kroz program je vodila učenica sedmog razreda Marija Magdalena Hadaš. Anđela Sržić je izmolila Oče naš na grčkom jeziku. Učenica petog razreda Marijela Josić je recitirala pjesmu Zorice Klinžić "Djeca nose svjetove na dlanu", a učenica šestog razreda Nadja Meštrović je recitirala Jesenjinovu "Pjesmu o kuji" kojom je predstavila našu školu na Lidranu.

Program je završio izvedbom autorske pjesme "Uskrsnuo". Pjesmu je napisala i uglazbila učenica sedmog razreda Anja Škunca.

Nakon programa je ravnatelj otac Vinko Mamić najavio dodjelu nagrada za malonogometni turnir učenika. Nagrađen je osmi razred kao ukupni pobjednik te učenica Ana Kolombo kao najbolji vratar, Šimun Kreševljak kao najbolji strijelac te Josip Galović kao najbolji igrač turnira. Osmi razred je nagrađen peharom koji će zadržati do idućeg malonogometnog turnira.



79 views

Recent Posts

See All
bottom of page