top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Tradicinalno školsko druženje u Remetama

Druženje je započelo u 13:30 zahvalnim euharistijskim slavljem kojeg su pjevanjem i sviranjem animirali naši učenici. Na samom početku slavlja ravnatelj o. Vinko Mamić istaknuo je razlog našega okupljanja oko euharistijskoga stola: zahvaliti Bogu na protekloj nastavnoj godini i zajedničkom duhovnom rastu. Svetu misu predvodio je o. Dario Tokić, nekadašnji duhovnik Škole, a sada sveučilišni profesor u Rimu. O. Dario u svojoj je propovijedi na vrlo slikovit način protumačio nedjeljno evanđelje. Istaknuo je kako sami često odbijamo kušati ono što nam je Bog spremio, te nas je pozvao da poput mnogih svetaca radost pronalazimo u malim stvarima. Naglasio je pritom kako sveci nisu bili radosni zato što su imali puno, već zato što su imali Boga.


Nakon Svete mise druženje se nastavilo u samostanskom vrtu, opušteno uz prikladan roštilj. Po završetku ručka ravnatelj je pozvao obitelji da se prijave na igre koje su pripremili učitelji i profesori. Igre su bile vrlo dinamične i raznolike; od limba i povlačenja užeta pa do igre memory i trkaćeg križić-kružića. Za obitelj s najviše osvojenih bodova učitelji su pripremili nagradu. Nakon puno zabavnih i duhovitih trenutaka tijekom igara, došlo je vrijeme za proglašenje pobjednika. Obitelj s najviše osvojenih bodova bila je obitelj Šimić. O. Vinko kao nagradu im je uručio drveni karmelićanski križ, poznatiji kao PKOŠ križ.


Druženje PKOŠ djelatnika i obitelji pokazalo se kao odlična prilika za bolje međusobno upoznavanje kroz neformalni oblik druženja i kroz igre. Druženje je završilo oko 17:30.




10 views

Recent Posts

See All
bottom of page