top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Terenska nastava učenika 5. i 6. razreda


Terenska nastava : Park prirode Žumberak – Samobor


KAKO? Autobusom

TKO? 5. i 6. razred, profesori: Kristina Ivaniš, Ana Mirčetić, Ante Mikulić, Filip Zaninović

KADA? 12. 5. 2017.

GDJE? Park prirode Žumberak i Samobor

ZAŠTO? Da bih bolje upoznali prirodu i svijet oko nas, povezali stečena znanja tijekom godine iz prirode i geografije te vjeronauka i povijesti J

KAKO SMO SE PROVELI?

Upoznali smo mnoge prirodne ljepote Parka prirode Žumberak i imali radionicu “UPOZNAJMO ŠUME“ te igrali mnoge zanimljive, ali i edukativne igre. Poslije smo se odvezli u selo Kalje i tamo objedovali. Nakon ručka smo imali vrijeme za igru. Kasnije smo hodali Samoborom i isprobavali razne delicije kao što su samoborske kremšnite i dr. Kada smo se autobusom vozili prema školi, svi smo razmišljali kako smo proveli prekrasan dan u prirodi i zajedništvu.


AUTOR: Vanja Baždar, 5. razred

Dana 12. svibnja 2017. u 7:30 učenici 5. i 6. razreda organiziranim su se prijevozom uputili na Žumberačko gorje. U 8:30 došli su na željeno odredište, edukativni centar Budinjak, gdje su doručkovali te pod stručnim vodstvom voditeljice Parka prirode Žumberak prošli kroz prostranu šumu i sunčane livade. Učenici su kroz radionicu Upoznaj šumu imali mogućnost naučiti o Žumberku te provjeriti svoje znanje igrajući razne prigodne igre.

Ručali su u Caritasovoj kući za odmor Kalje, u selu na Žumberku. Poslije izvrsnog domaćeg ručka učenici su imali slobodno vrijeme za igru na svježem zraku. Domaće buhtle s marelicom i čokoladom nakon igre bile su prava poslastica.

Drugi dio predviđenog puta bio je grad Samobor u kojem su posjetili crkvu svete Anastazije u centru grada uz stručno predavanje profesora povijesti Filipa Zaninovića. Drugi dio predavanja održan je uz gradsku šetnicu kod stare kurije nedaleko od centra grada.


Učenici su imali priliku sami prošetati po Samoboru te se zasladiti poznatim samoborskim kremšnitama.


Puni pozitivnih dojmova, punog želuca i pomalo umorni učenici su se vratili autobusom oko 21 h.


Petar Krunoslav Jelica, 6.razred

16 views

Recent Posts

See All
bottom of page