top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Svjetski dan darovitih

Svjetski dan darovitih obilježava se 21.03. Svrha obilježavanja je senzibiliziranje javnosti o važnosti prepoznavanja ali i poticanja darovite djece i mladih.


Darovita djeca su ona koja se ističu ili svojim vrlo visokim stupnjem općeg intelektualnog razvoja ili pak izrazitim razvojem samo određenih sposobnosti koje ih, u odnosu na ostale đake čine naprednijima. Primjerice, darovita djeca mogu pokazivati potencijal u specifičnim akademskim sposobnostima, kreativnim sposobnostima, sposobnostima vođenja i rukovođenja, umjetničkim ili psihomotornim sposobnostima. Hoće li se darovitost manifestirati, odnosno hoće li darovita djeca biti i uspješna, ovisi i o drugim značajkama kao što su motivacija, usmjerenost na postignuće i kreativnost u mišljenju. Za razvoj darovitost važna je i okolinska podrška (škola, obitelj, izvanškolske aktivnosti), stoga je važno darovitim učenicima pružiti poticaj i usmjerenje za izgradnju.


U našoj školi, obilježili smo Svjetski dan darovitih izradom plakata kojeg su pomogli izraditi učenici 5.razreda.


U planu je odlazak na Festival znanosti, kao i radionice za darovite u kojima će učenici moći iskazati svoja znanja i interese.



13 views

Recent Posts

See All
bottom of page