top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Svjetski dan bolesnika

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.


Učenici prvog do četvrtog razreda su imali veliku čast jer nas je svojim prisustvom počastila dr. med. spec .pedijatrije Marina Galović, mama Andrije Galovića iz 1.B razreda. Dr. Galović je u svom zanimljivom predavanju upoznala učenike sa svojim poslom, ispričala nam je zašto je postala liječnica i dala nam naputke kako se možemo još bolje brinuti o svom zdravlju. Učenici su imali priliku vidjeti i glavne „alate“ kojim se doktori svakodnevno služe, stetoskop, zaštitnu masku, injekciju i slično. Isprobavali smo te instrumente kako bi se uvjerili da nisu niti opasni niti bolni te da nema razloga da plačemo i budemo nemirni prilikom odlasku liječniku.


Namjera ovog dana je prisjetiti se i zahvaliti svima onima koji skrbe o bolesnicima, a to su zdravstveni i nezdravstveni radnici te brojni drugi djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih. Mi smo se također prisjetili svih ljudi koji su u središte svog djelovanja stavili bolesnike te smo molitvom Gospodinu zahvalili na njima.



10 views

Recent Posts

See All
bottom of page