top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Sudnica na satu lektire u 7. razredu – Vjenceslav Novak, Iz velegradskog podzemlja

Učenici 7. razreda dobili su mjesečni zadatak da na satu lektire kreativno osmisle suđenje jednom od likova iz djela koje je napisao Vjenceslav Novak, Iz velegradskog podzemlja.


Osuđenik je bio Mika kojeg je glumio Jackson Matthew McConnell. Mika je osuđen jer je u alkoholiziranome stanju na smrt istukao svoju kćer Evicu. Ulogu Evice dobila je Lucija Misilo. Mikinu ženu Luciju predstavljala je Petra Ancić, a uloge sinova dobili su prerušena Ana Mišerić i Josip Hader. Mikina prijatelja Jankića glumio je Ante Bartulica, a Ivan Lakoš glumio je jednog od svjedoka. Braniteljica je bila Lorena Škiljić, a tužiteljica Sofija Galli. Obje učenice koje su predstavljale suprotstavljene strane iznijele su jako dobre dokaze i argumente te odlično odigrale svoje uloge. Porotnici su bili Armand-Philippe Chevrier, Petar Šarčević, Damian Čizmek, Tea Ćurlin i Bernarda Maslać. Sudac je bio Benjamin Jurić, a njegov zapisničar Matija Vučićević.


U projektu smo svi sudjelovali i dali svoj doprinos da sat lektire bude ujedno i poučan i zabavan. Zajedno smo se složili da bismo htjeli još sličnih zadataka.



180 views

Recent Posts

See All
bottom of page