top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Stručno usavršavanje u Lovranu

Dana 23. rujna oko 16 sati djelatnici Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu uputili su se na stručno usavršavanje u Lovran. Tema stručnog usavršavanja bila je „Vještine objektivnog učitelja“. Nakon ljubazne dobrodošlice u Domu pastoralnih susreta ravnatelj o. Vinko Mamić održao je prigodni govor.


Sljedeći dan započinje s uvodim govorom u stručno usavršavanje koji je održao ravnatelj. Nakon uvodnog govora slijedi predavanje psihologinje Ive Konjevod pod nazivom „Zašto je zahtjevno biti objektivan“. U predavanju psihologinje upoznali smo razloge zašto ponekad nismo objektivni te kako i pomoću kojih metoda poboljšati vlastitu objektivnost. Potom je psihijatar Berislav Tentor održao predavanje na temu „Učitelj u svom ogledalu“. Upoznali smo se s načinima suočavanja s vlastitom subjektivnosti, odnosno „kako pogledati sebe u ogledalo“. Nakon odmora u ugodnom društvu nastavljamo sa stručnim usavršavanjem kroz inovativne radionice Ivane Petrak i Ive Konjevod pod nazivom „Kondicijske vježbe za učitelje“. Cilj radionica je upoznati sebe te uvidjeti kako na konkretnim primjerima možemo primjeniti naučene spoznaje. Radni dan smo priveli kraju sa zajedničkom svetom misom koju je predvodio o. Vinko Mamić. Uz Evanđelje toga dana ravnatelj je održao prigodnu propovijed u kojoj je usporedio plodove smokve s našim ustrajnim radom i vidljivim napretkom u trećoj godini postojanja Škole. Večer smo proveli u zajedničkom druženju i posjetu poznatoj lovranskoj marunadi.


Drugi dan našeg stručnog usavršavanja započeo je svetom misom koju je predvodio, duhovnik naše škole, o. Dario Tokić održavši veoma slikovitu i upečatljivu propovijed. Dan nastavljamo s predavanjem Jasminke Buljan Culej, vanjske suradnice škole, na temu „Objektivizacija odgojno – obrazovnog sustava“. Kroz predavanje smo upoznali kako što objektivnije i vjerodostojnije ispitati znanja naših učenika. Stečena znanja primjenili smo u skupnom radu koje smo kasnije prezentirali ostalim sudionicima. Stručno usavršavanje završilo je zajedničkim fotografiranjem, te smo se uputili prema Zagrebu.


Kao i nakon svakog dosadašnjeg stručnog usavršavanja, tako smo se i sada vratili ispunjeni, puni entuzijazma i bogatiji za još jedno prekrasno iskustvo.



40 views

Recent Posts

See All
bottom of page