top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Stručno usavršavanje i duhovna obnova djelatnika Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu

Od 29. do 31. kolovoza djelatnici Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu sudjelovali su u trodnevnom stručnom usavršavanju u Duhovnom centru sv. Ivana od Križa u Remetama.


Prvi dan stručnog usavršavanja i duhovne obnove započeo je euharistijskim slavljem koje je slavio ravnatelj škole o. Vinko Mamić. Na propovjedi je govorio koliko su djela, koja činimo, i riječi, koje izgovaramo, bitne za nas i za druge. Trebamo se truditi biti dosljedni kao što je bio i Isus kako bi se i naša riječ poštivala. Potom je uslijedila duhovna obnova koju je prevodio o. Vinko Mamić koji je za početak pokazao video Marshmallov testa u kojem djeca mogu pojesti kolačić odmah ili mogu pričekati pa dobiti još jedan. O. Vinko je govorio o strpljivosti, oblikovanju osobnosti kroz život i uloženom trudu koji je potreban, uz vrijeme, da bi dobili željene rezultate. Poslijepodnevno predavanje je vodila senzorna terapeutkinja Marija Boras koja nam je govorila o učenicima s posebnim potrebama. U svom predavanju objasnila je koje se tehnike mogu upotrijebiti prilikom učenja na nastavnom satu u školi te je dala brojne primjere iz prakse i savjete pri radu s djecom s teškoćama u razvoju. Na kraju dana je kolegica knjižničarka i nastavnica geografije Ana Mirčetić održala radionicu o radu u predmetnoj nastavi iznosivši niz primjera dobre prakse, a učiteljica razredne nastave Mirela Škunca je imala radionicu na kojoj je tematika bila pripremanje učenika 4. razreda za prijelaz u 5. razred.


Drugi dan je započeo euharistijskim slavljem koje je slavio o. Vinko Mamić. Jutarnje radionicu je vodila psihologinja naše škole Ivana Rajčević Vujanić. Radionica se zasnivala na smjernicama za rad u novoj školskoj godini, s posebnim naglaskom na suradničko učenje kao privilegiranom metodom rada u našoj školi. Poslijepodnevnu radionicu je vodila učiteljica razredne nastave s. Sunčica Kunić koja nas je upoznala sa dramskom pedagogijom, njenim tehnikama i važnosti koju ima u odgoju učenika. Radionica je bila iznimno zanimljiva, osobito u dijelu u kojem nam je predstavljala različite dramske igre.


Treći dan je započeo euharistijskim slavljem koje je slavio o. Vinko Mamić. Govorio o novom početku i izazovima koji nas očekuju te da je ova duhovna obnova zapravo priprema za novu nastavnu godinu. Nakon toga je održana sjednica učiteljskog vijeća na kojoj se razgovaralo o aktualnostima u školi. Duhovna obnova i stručno usavršavanje završilo je molitvom uz nekoliko završnih riječi o. Vinka Mamića.



67 views

Recent Posts

See All
bottom of page