top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Stručno usavršavanje djelatnika Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu u Remetama

Stručno usavršavanje pod nazivom Učitelj u oku učenika održano je u Duhovnom centru sv. Ivan od Križa u Remetama 5. travnja 2024., a to je ujedno bio nastavak prethodno započetog stručnog usavršavanja koje se održalo 22. siječnja 2024. godine.

Susret je započeo predavanjem dr. Snježane Sekušak-Galašev pod nazivom Hiperaktivni sanjari u kojem se podrobnije osvrnula na poteškoće s kojima se susreću osobe kojima je dijagnosticiran ADHD. Govorila je o poteškoćama na koje se nailazi prilikom uspostavljanja točne dijagnoze te iznijela usporedbu djece s ADHD-om i djece s disleksijom i poteškoćama iz spektra autizma. Predavanje je bilo usmjereno na razumijevanje ponašanja i posljedica koje se očituju u školskom uspjehu te je upotpunjeno iznošenjem preporuka za postupanje u radu s djecom kojima je dijagnosticirana neka od gore navedenih poteškoća u razvoju.

Potom je uslijedilo još jedno predavanje koje je otpočeto u veljači, a to je predavanje pod nazivom Posebne potrebe darovitih koje je održao psiholog Bojan Branisavljević. U drugom je dijelu svoga predavanja govorio o radu s darovitom djecom u školi. Istaknuo je važnost prepoznavanja i razumijevanja potreba darovite djece te iznio neke smjernice za rad s darovitom djecom i učenicima.

Osvrnuo se na različite vrste načina razmišljanja te iznio neke primjere u kojima su angažirano sudjelovali djelatnici škole. Potom su iznesene preporuke za podršku u radu s darovitom djecom.

Tijekom stručnog usavršavanja učitelji su dobili konkretne ideje za izazove u svakodnevnom radu s učenicima te su ova predavanja predstavljala značajan doprinos u osvješćivanju o posebnim potrebama djece i učenika s kojima se redovito susrećemo te o izazovima na koje želimo kvalitetnije odgovoriti.



35 views

Recent Posts

See All
bottom of page