top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Stručno usavršavanje djelatnika KOŠ-a

Prije početka novog polugodišta, u siječnju 2017., djelatnici naše škole sudjelovali su u stručnim usavršavanjima. Kvalitetne i korisne teme bile su raspoređene u dva dana i dva vrlo zanimljiva predavanja.


Prvo predavanje bilo je 11.1., a osmislila ga je i vodila Jasminka Buljan Culej, načelnica Istraživačko-razvojnog odjela Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i nacionalna koordinatorica istraživanja TIMSS za Republiku Hrvatsku. Gđa Buljan Culej u svom se predavanju najprije osvrnula na temu odgoja djevojčica, među ostalim istaknuvši kako je bitno djevojčicama osvijestiti vrijednost njih kao žena te kako bi bilo dobro osmisliti neke aktivnosti samo za djevojčice, u vidu osvješćivanja njihovog samopouzdanja.


Drugi dio predavanja gđe. Buljan Culej bio je posvećen označavanju ocjenjivanja. Pritom smo imali prilike čuti o nekim metodama koje bi bolje prikazivale i pratile učenikov obrazovni proces.


Treći dio predavanja bavio se rezultatima ispita TIMSS iz 2015., odnosno postignućima hrvatskih učenika u međunarodnom ispitivanju znanja. Gđa. Buljan Culej istaknula je kakve su rezultate, prema ovom ispitu, postigli naši učenici u odnosu na učenike drugih zemalja.


Bogatiji za nove spoznaje i zahvalni na temeljitom i stručnom predavanju Jasminke Buljan Culej, prvi dan stručnog usavršavanja završili smo zahvalama i molitvom.


U drugom danu stručnog predavanja djelatnici su mogli čuti zanimljiva predavanja psihologinje Ivane Rajčević Vujanić i profesorice Maje Čeliković. Tema njihovog predavanja bila je emocionalna i socijalna inteligencija. Tema je ovo koja je već poznata djelatnicima Škole, ali ipak uvijek svježa i korisna. U radu u grupama i individualnom radu, vježbali smo korištenje alata za uspješnu komunikaciju u Školi, ali i svakodnevnim susretima. Zaključili smo kako nam ti alati mogu pomoći da napredujemo kao učitelji. U radionicama smo mogli razmisliti o situacijama u kojima bismo mogli primijeniti određene alate komunikacijskih vještina i zaključili kako će nam oni doista biti iznimno korisni.


Drugi dan stručnog usavršavanja također smo priveli kraju s entuzijazmom, svjesni važnosti i potrebnosti ove teme koje su pripremile naše vrijedne kolegice. Naš susret ponovno je završio zahvalom kolegicama na pripremljenoj temi i suradnicima na sudjelovanju te zajedničkom molitvom.



7 views

Recent Posts

See All
bottom of page