top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Put do knjige

U ponedjeljak 9. studenoga 2015. učenici 6. razreda naše škole posjetili su knjižnicu „Silvije Strahimir Kranjčević“ u Zagrebu.


Iz škole smo krenuli u 12 sati. U knjižnici su nas dočekali voditelji knjižnice koji su nas upoznali s programom pripremljenim za naš posjet. U suradnji s knjižničarima osnovnih škola s područja općine Peščenica knjižnica „Silvije Strahimir Kranjčević“ organizira kvizove za učenike u kojima se obrađuju razne teme. Redoviti je kviz „Put do knjige“ koji se organizira u mjesecu knjige za učenike šestih i sedmih razreda, a kroz koje učenici dobivaju saznanja o razvoju pisma i pismenosti. Kvizovi se organiziraju tako da se učenici ne moraju unaprijed pripremati za zadanu temu, već do odgovora dolaze sami služeći se svojim znanjem. S nama su u kvizu sudjelovali i učenici Osnovne škole Augusta Cesarca. Svaka škola podijelila se u dvije skupine. Jedna je skupina imala zadatak pronaći odgovore na pitanja u knjigama koje su nam ponudili knjižničari. Prilikom pronalaženja odgovora trebali smo napisati na kojoj smo stranici pronašli odgovor, naziv knjige, ime i prezime autora, ime i godinu izdavača. Druga je skupina pisala sastavak o dostupnosti obrazovanja diljem svijeta – točnije, pisali smo o prednostima i nedostacima obrazovanja jednog djeteta u Africi. Bilo je jako zanimljivo i zabavno. Svi smo bili uključeni u izvršavanja zadataka. Poslije 1. dijela igrali smo kratku igru asocijacije gdje su svi učenici pokazali veliko znanje i zainteresiranost. Bilo nam je žao jer je igra brzo završila te bismo voljeli ponovno posjetiti knjižnicu i naučiti nešto novo.


Smatram da je ovo dobar način da djeca dodatno provjere svoje znanje, ali i za druženje s učenicima drugih škola i sklapanje novih prijateljstava.
7 views

Comments


bottom of page