top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Proslavljen 500. rođendan sv.Terezije od Isusa u 1.a razredu

Učenici 1.a razreda Prve katoličke osnovne škole pobliže su upoznali ovogodišnju Svetu svečaricu, veliku ženu, naučiteljicu crkve sv. Tereziju od Isusa. Od njenog je rođenja prošlo 500. godina, no ono što je ostavila svevremeno je i uporabljivo i to od malih nogu. Upoznavanje smo započeli animiranim filmom o Sv. Tereziji Avilskoj nakon čega je uslijedio razgovor o istome te „proučavanje“ njezinih misli:


“Ništa neka te ne straši, ništa ne uznemiruje. Sve prolazi. Samo Bog ostaje isti. Tko je strpljiv sve postiže. Tko ima Boga ima sve. Jedino Bog je dosta.”

Učenici su se vrlo brzo poistovjetili s tim mislima u kojima su prepoznali ohrabrujući poticaj. Likovnim su izrazom uprizorili sv. Tereziju te izradili rođendansku čestitku za 500. rođendan, a doneseni su i ovi zaključci prvašića:

„Ne moraš se plašiti jer je Bog uz tebe i to je važno.“ „Terezija me poučila da moram biti jako strpljiv!“ „Moramo živjeti skromno, a to znači da nam je Bog stvarno dovoljan!“ „Uči me da ne budem plašljiv!“ „Ne treba nam tako puno, treba nam obitelj i Bog. To je jedino važno.“ „Kad budeš strpljiv, tada si spašen!“ „Ako netko ima zlato, dragulje, igračke to mu ništa ne znači ako nema Boga!“
6 views

Recent Posts

See All
bottom of page