top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Proslava Dana škole u Remetama

Povodom blagdana sv. Male Terezije, zaštitnice naše škole, u četvrtak, 6. listopada 2022. godine, obilježili smo Dan škole. Sveta Misa se slavila na liturgijskom prostoru Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama u 16.30 sati. Tom smo prigodom izmolili zaziv Duha Svetoga povodom početka nove školske godine. Svetu Misu je predvodio Njegova ekscelencija mons. Giorgio Lingua, Apostolski Nuncij u Republici Hrvatskoj, koji je tijekom svoga govora pokazao izvrsno vladanje hrvatskim jezikom te je iznio nekoliko primjera vlastitog iskustva djelovanja Duha Svetoga u različitim životnim situacijama. Na euharistijskom slavlju suslavitelji su bili, uz ravnatelja Škole o. Vinko Mamića, provincijal Hrvatske karmelske provincije o. Dario Tokić i župnik Župe Uznesenja BDM o. Antonio Mario Čirko.


Nakon Mise održana je školska priredba u kojoj su učenici i profesori predstavili prigodni program kojim su obilježili desetu proslavu Dana škole. Učenici prvih razreda predstavili su akrostih kojim je ispisan puni naziv Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu, a potom su učenici drugog razreda izrekli petnaest zanimljivosti o životu sv. Male Terezije. Da je samo malo dobre volje, bilo bi nam svima bolje poručili su učenici trećeg i četvrtog razreda te izrekli velike mudrosti sv. Male Terezije. Učenici četvrtog, petog i šestog razreda uprizorili su kratku kazališnu izvedbu na talijanskom jeziku, a potom je uslijedila kratka molitva sv. Tereziji od Djeteta Isusa na njemačkom, engleskom i talijanskom jeziku koju su pripremili zajedno s profesoricama stranih jezika. Program je završio pjesmom Anje Škunce, učenice sedmog razreda, pod nazivom "Lève la tête” s kojom je osvojila treće mjesto na Višejezičnom natjecanju glazbenih spotova i koju je autorski potpisala.


Nakon školske priredbe uslijedila je dodjela nagrada učenicima koji su postigli značajne odgojno-obrazovne rezultate. Ravnatelj je uručio medalje učenicima koji su svih osam godina prošli s prosjekom ocjena 5,00. Dizajn medalje osmislio je Benedikt Bušić, učenik petog razreda. Nakon održanog domjenka za sve uzvanike, na prostoru Duhovnog centra sv. Ivana od Križa održala se nogometna utakmica između djelatnika škole i roditelja. Već sada planiramo i radujemo se idućem obilježavanju Dana škole, na kome ćemo proslaviti deset godina rada škole i zajedničkog hoda na „putu traženja Istine“.





80 views

Recent Posts

See All
bottom of page