top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Proslava Dana škole

Updated: Oct 7, 2021

Prva katolička osnovna škola u Gradu Zagrebu 30. rujna upriličila je svetu misu uoči Dana škole u župnoj crkvi bl. Augustina Kažotića. Dan škole proslavljen je uoči blagdana sv. Terezije iz Lisieuxa, zaštitnice škole.

Ravnatelj o. Vinko Mamić okupljenim je učenicima, roditeljima i učiteljima uputio pozdravnu poruku, dok je svetu misu predslavio o. Antonio-Mario Čirko, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama. U svojoj je propovijedi o. Antonio-Mario Čirko ukazao na jednostavnost zaštitnice škole koja je govorila kako Bog ne gleda na naše uspjehe, nego na našu dobru volju. Istaknuo je kako je upravo u ovom razdoblju pandemije i potresa jako bitno pokazati dobru volju te davati cijeloga sebe u sve što radimo, bilo to u ulozi roditelja, učitelja ili pak učenika. Nadodao je i kako Prva katolička osnovna škola u Zagrebu nije tek još jedna škola u nizu, već jedna velika obitelj. Zbor pod vodstvom učiteljice Ane Gečević i vjeroučitelja Ante Mikulića uljepšao je misu svojom pjesmom, uz glazbenu pratnju učiteljice s. Sunčice Kunić i profesorice Mirele Pakšec. Učiteljice Nikolina Tolić i Lana Radovanić brinule su o učenicima čitačima i pjevačima. Na kraju je uslijedio Zaziv Duha Svetoga molitvom koju je pročitao profesor Emil Valle.

Po završetku, ravnatelj je zahvalio svima koji su uveličali ovu proslavu te je uslijedila podjela zahvalnica i nagrada za ostvarena postignuća učenika prošle nastavne godine.



139 views

Recent Posts

See All
bottom of page