top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Posjet violistice Hiwote Tadesse

Mlada i uspješna violistica Hiwote Tadesse posjetila je našu školu u petak 10. studenoga 2017.

Učenici drugog i trećeg razreda imali su priliku upoznati život i rad mlade glazbenice i poslušati izvedbu J. S. Bacha (Preludij iz 3. suite za violončelo solo).


Crtanjem je na zanimljiv i slikovit način ispričala o svom glazbenom obrazovanju, usponima i padovima, te prenijela učenicima važnu poruku o talentima, važnosti ustrajnosti i rada, blizine i podrške učitelja, prijatelja i obitelji. Potom su učenici imali priliku pokazati svoja glazbena umijeća i iznenadili nas svojim lijepim izvedbama.

Završili smo susret zajedničkom pjesmom “Mi želimo uzdić’ Isusa”, a druženje se nastavilo u parku.


Izvedbu pjesme možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://vimeo.com/243004284

Hiwote je hrvatska violistica etiopskog podrijetla. Svoje glazbeno obrazovanje započela je na GU Elly Bašić u klasi Andreje Halužan-Bratković. 2011. godine počinje studirati na Kraljevskom konzervatoriju u Gentu (Belgija) i Konzervatoriju u Maastrichtu (Nizozemska) u klasi jednog od najboljih svjetskih violista Michaela Kugela, gdje je 2016. završila diplomski studij kao najbolja studentica u generaciji te je dobitnica mnogih nacionalnih i međunarodnih nagrada.

Hiwote je u sezoni 2016./17. vodila viole u Dubrovačkom simfonijskom orkestru, a od 2017. djeluje na mjestu zamjenika vođe viola u Zagrebačkoj filharmoniji.





12 views

Recent Posts

See All
bottom of page