top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Posjet učenika četvrtih razreda gradu Zagrebu

Učenici četvrtih razreda zaputili se u obilazak grada Zagreba prigodno obilježiti njegov dan, 31. svibnja 2022. Naime, sudjelovali smo u programu pod nazivom Gornjogradske priče. Evo kratkog opisa:


Gornjogradske priče su edukativni, interaktivni, kostimirani obilazak zagrebačkog Gornjeg grada namijenjen učenicima trećih i četvrtih razreda osnovne škole. Učenike kroz ulice Griča i njegovu povijest, umjesto konvencionalnih turističkih vodiča, vode dvoje glumaca koji kroz kazališnu igru i uz kostimske transformacije predstavljaju važnije povijesne i fikcionalne likove vezane uz zagrebačku prošlost i gornjogradske znamenitosti.


U obilasku s glumcima upoznali smo neke važne osobe za postanak i razvoj grada Zagreba kakav je danas - Belu IV., jednog isusovca, Mandušu, Petricu Kerempuha, Magdu Paprenjarku. Nakon kostimiranog obilaska Gornjeg grada glumci su nas ostavili na Markovom trgu odakle smo se zaputili prema Muzeju grada Zagreba. Naravno, zastali smo i kod naše Majke Božje od Kamenitih vrata izreći potiho molitvu.


U Muzeju grada Zagreba dočekalo nas je stručno vodstvo te smo se upoznali s poviješću grada Zagreba i kako je mijenjao svoj izgled, a za uspomenu smo dobili i jednu razglednicu.


Umorni, ali prepuni dojmova i doživljaja, vratili smo se u školu. U galeriji pogledajte kako nam je bilo, a čak smo završili i na Dnevniku! :)


Više informacija o projektu Gornjogradske priče možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.gornjogradske-price.com.hr/.


Učiteljice Mirela Škunca, s. Sunčica Kunić i Mirela Pakšec






95 views

Recent Posts

See All
bottom of page