top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Obilježavanje Svjetskog dana smijeha

Povodom Svjetskog dana smijeha 10.1. , stručna služba u suradnji s UV obilježila je taj dan na duhovit način s ciljem opuštanja učenika. Novija istraživanja pokazuju da humor ima značajan učinak na bolji kognitivni angažman učenika, uključenost u nastavni proces te da učenici bolje usvajaju sadržaj ako su dobro raspoloženi. Znamo koliko humor reducira stres i anksioznost, koji su često prisutni kod učenika.

Zbog nebrojenih prednosti koje dobro raspoloženje donosi u njihovo (a i naše) radno okruženje, psihologinja Ruta Feldman potaknula je UV da prije početka svakog sata učitelji ispričaju vic ili neku duhovitu anegdotu učenicima kako bi ih potaknuli na smijeh, a učenike smo potakli da kroz suradničko učenje unesu neki duhoviti element u svoj rad.

Tako su učenici 8. razreda na nastavi Likovne kulture prepričali vic u formi stripa, a na Latinskom jeziku su prevodili viceve s Latinskog na Hrvatski jezik.

Učenici 6. i 7. razreda pomogli su stručnoj suradnici knjižničarki urediti pano, a pritom se i dobro nasmijali čitajući "školske viceve".

Radove učenika, kao i spomenute viceve, možete pogledati u prostoriji Školske knjižnice.

Više o prednostima smijeha možete pročitati u članku na poveznici : https://www.skole.hr/smijeh-je-najbolji-lijek/



23 views

Recent Posts

See All
bottom of page