top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Obavijesti za početak školske godine

Poštovani roditelji,

u nastavku navodimo nekoliko obavijesti vezanih za početak nove školske godine:


1.Nastavna godina počinje u ponedjeljak 3. 9. 2018. A turnusom. Toga dana nastava počinje u 8 sati i završava u 10.40 sati. Neće biti organiziran obrok u školi. Učenike molimo da ponesu školske torbe sa sobom.


2. Svečani prijam učenika 1. razreda bit će u 10 sati. Prvašići završavaju svoj prvi dan u 11.30 sati.


3. Udžbenike za novu školsku godinu razrednici će podijeliti učenicima/ama svog razreda prvog dana nastave 3. rujna. Toga dana učenici/ce će svojim razrednicima potvrditi hoće li se ove školske godine služiti obrocima u školi i sudjelovati u produženom boravku.


4. Podsjećamo vas da je produženi boravak svojevrstan nastavak redovite nastave, odnosno organizirano učenje i ponavljanje nastavnih sadržaje te da ga treba doživjeti ozbiljno i savjesno. Oni koji ga upišu ne smiju neopravdano izostajati. Opravdani izostanci su odlazak na izvanškolske aktivnosti (glazbena škola, sportske aktivnosti i sl.). Preporučamo da se te aktivnosti organiziraju nakon produženog boravka. Ako to nije ostvarivo, potrebno je do kraja rujna donijeti učiteljicama ili učitelju, razrednicama ili razredniku raspored izvanškolskih aktivnosti kako bismo znali u koje vrijeme učenik/ca treba prijevremeno napustiti školu. U sve druge dane, ako se drugačije ne dogovori s Ravnateljem, učenici/ce koji su upisali produženi boravak mogu napustiti školu tek nakon završetka boravka, odnosno u 15.55 sati.


5. Cijene prehrane su sljedeće:

Mliječni obrok – 5,00 kn

Ručak – 9,00 kn

Užina – 2,50 kn


Prvo dijete obitelji plaća puno cijenu obroka, drugo dijete plaća pola cijene, a treće dijete plaća pola od pola. Četvrto dijete iste obitelji ima besplatnu prehranu.


6. Cijena sudjelovanja u programu produženog boravka od 1.- 3. razreda je 200,00 kn, a za 4. razred je – 350,00 kn.


Drugo dijete iste obitelji u programu produženog boravka – plaća 75 % od iznosa sudjelovanja u cijeni programa, treće i svako daljnje dijete iste obitelji u programu produženog boravka – oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa.


Cijena boravka od 5. – 8. razreda je 50,00 kn.


Roditelji koji u plaćanju prehrane i produženog boravka ostvaruju olakšice propisane Programom javnih potreba u osnovnom odgoju i obrazovanju Grada Zagreba za 2018. ( Broj 25 od 29. prosinca 2017. ), obvezni su do 15. rujna 2018. razrednicima donijeti dokumente s dokazima o ispunjavanju propisanih uvjeta za ostvarivanje prava na olakšice.

Blagoslovljenu novu školsku godinu žele vam djelatnici Prve katolička osnovne škole u Gradu Zagrebu.


102 views

Recent Posts

See All
bottom of page