top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Nastava Prirode i društva u četvrtim razredima

Učenici četvrtih razreda svladali su cjelinu Organiziranost države iz predmeta Priroda i društvo kroz sljedeće aktivnosti.


Kada su naučili koji su simboli domovine (zastava, grb, himna) napravljena je korelacija s Likovnom kulturom gdje su saznali što je heraldika i njezinu povijest. Učenici su trebali izmisliti svoj vlastiti grb koji će prikazati vrijednosti u koje oni vjeruju i koje ih predstavljaju. Pogledajte njihove fantastične grbove!


Projekt koji sažima sva znanja naučena u ovoj cjelinu se zvao Republika Četvrtaši. Učenicima je bio zadatak u grupi ili samostalno izmisliti svoju republiku, i to osmisliti joj simbole (zastavu, himnu, grb), naziv, ustroj, ustav, povijest glavnog grada, susjedne zemlje, njen izgled, a neki su čak izmislili i jezik! U nastavku su sve naše nove republike.



Također, organizirano je gostujuće predavanje profesorice geografije Ane Mirčetić na temu Prirodne i tradicionalne regije Republike Hrvatske čime ulazimo u jednu novu veliku cjelinu. I dalje ćemo istraživati našu prekrasnu domovinu Hrvatsku. Pratite nas na tom putu. :)


Učiteljica Mirela Pakšec




45 views

Recent Posts

See All
bottom of page