top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Međunarodno natjecanje solo pjevača – Beograd

Dana 13. prosinca sam krenula na put za Srbiju uz pratnju moje profesorice solo pjevanja i korepetitora. Išle su još četiri djevojke različitih uzrasta. Bile smo ugodno smještene u hotelu „Park“. Profesoričine poznanice su nas provele po gradu i vidjele smo neke zanimljivosti.


Svaka od djevojaka je imala svoj određeni termin natjecanja jer smo bile raspoređene u različite kategorije.


Osobno sam bila svrstana u predkategoriju A (pjevači 14-16 godina). Moj termin natjecanja bio je 14. prosinca u 11.00.


Bila sam uzbuđena jer je to za mene jedno veliko iskustvo i sretna sam što me profesorica izabrala za takvo važno natjecanje. Stoga, rekla sam sama sebi da moram dati sve od sebe i da se moram usredotočiti na svoj zadatak.


Jutro uoči natjecanja morala sam se ranije probuditi jer je za solo pjevača potrebno da se glas „probudi“.


S profesoricom sam otišla u glazbenu školu dva sata prije natjecanja kako bih se upjevala. Prije nastupa me hvatala mala nervoza jer sam vidjela mnoge pjevače koji su stariji od mene i godinama života i pjevačkim iskustvom. No, moja profesorica me stalno ohrabrivala lijepim riječima i pružala mi je podršku u svakom trenutku. Došao je i taj trenutak: moj izlazak pred komisiju i publiku! Bila sam toliko ohrabrena i bila sam sigurna u sebe. Rekla sam samo: „Bože pomozi!“ Profesorica mi je odgovorila riječima koje ću uvijek pamtiti: „Prvo ti sama sebi pomozi, a On će ti uvijek pomoći!“ Otpjevala sam svoju točku i profesorica je bila jako zadovoljna.


Dugo sam očekivala rezultate natjecanja. Profesorica mi je rekla da odem u hotel i odmorim se i da će ona čekati rezultate moje kategorije. Čekala sam ju i čekala u neizvjesnosti. Onda je samo došla meni s leđa i viknula da sam osvojila DRUGU NAGRADU! Nisam mogla vjerovati i dugo nisam došla sebi od sreće! Brzo sam javila roditeljima i oni su bili presretni.


Drago mi je da sam uspjela ostvariti svoj prvi pjevački cilj. Nadam se da ću se nastaviti baviti time jer to jako volim.




13 views

Recent Posts

See All
bottom of page