top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Klokani bez granica

Klokani bez granica


Udruga “Klokani bez granica” međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. U tu svrhu organizira igre – natjecanja “Matematički klokan”. Namjera je ove igre motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.


Motto igre – natjecanja “Matematički klokan” je: Bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama.


Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva, 23. ožujka 2017. godine u 12 sati i 30 minuta,ovo se natjecanje održalo po devetnaesti put. Od 33 učenika naše škole koji su sudjelovali na natjecanju, sedmero njih se plasiralo među 10 % najboljih. To su učenici: Lucian Marco Postaj i Josip Galović iz 2. razreda, Blanka Šimić, Gabriel Amadeo Postaj , Rafael Alessandro Postaj i Andrija Galović iz 3. razreda te Bartol Premuž iz 4. razreda. Iznimno smo ponosni na njih te se nadamo i daljnjim uspjesima.





9 views

Recent Posts

See All
bottom of page