top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Izvještaj sa stručnog usavršavanja

Stručno usavršavanje djelatnika Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu održalo se na platformi Microsoft Teams 30. kolovoza 2021. godine.


Virtualni susret započeo je duhovnim nagovorom o. Nikole Grizelja. Naš školski duhovnik nadahnuto je govorio o tome kako Gospodin od nas traži vjernost, ustrajnost i postojanost u vjeri. Podsjetio nas je da ne trebamo na sebe uzimati preveliku odgovornost te da se u našim djelima trebamo oslanjati na Gospodina. Također je poručio kako moramo biti svjesni da ništa nije uzaludno, da trebamo koračati malim koracima, strpljivo i ponizno te se boriti protiv svojih slabosti. O. Nikola je više puta spomenuo da je Bogu sve svrsishodno. Za kraj svog poticaja, duhovnik nam je ostavio poruku: Ja DANAS nešto započinjem, ne jučer ili sutra.


Uslijedilo je kratko obraćanje psihologinje Ivane Rajčević-Vujanić. Psihologinja je pojašnjavala kakvi su to daroviti učenici i što se može dogoditi s njima u obrazovnom sustavu. Potaknula nas je na ispunjavanje ankete o vlastitim iskustvima s darovitim učenicima kako bi nas dalje mogla usmjeriti prema što kvalitetnijem radu s njima.


Nakon razgovora o radu s darovitim učenicima, posvetili smo se razgovoru o učenicima s različitim poteškoćama. Asistentica i terapeutkinja Anja Mateljan progovorila je o vlastitom bogatom iskustvu u radu s učenicima s teškoćama te ponudila primjere kako pomoći tim učenicima u nastavi. Također je odgovarala na pitanja kolega te dala savjete za rad u konkretnim situacijama u radu s učenicima s teškoćama.


Potom nam se obratila socijalna pedagoginja naše Škole, Ines Vujasinović. Kolegica Ines nas je uputila u promjene u pedagoškoj dokumentaciji za učenike s teškoćama koje stupaju na snagu od školske godine 2021./2022. Socijalna pedagoginja je detaljno objasnila što se mijenja te odgovarala na pitanja kolega.


Zadnja stavka dnevnog reda stručnog usavršavanja odnosila se na Kućni red i Memento naše Škole. Knjižničarka i učiteljica Geografije, Ana Mirčetić, izdvojila je najvažnija poglavlja Kućnog reda i Mementa, podsjetila na postojeća pravila te nas upoznala s novima.


Nakon svih predavanja, predstavili su nam se novi djelatnici te smo zatim susret priveli kraju molitvom.



Jezični aktiv


113 views

Recent Posts

See All
bottom of page