top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Izlet djelatnika Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu

U petak 18.lipnja 2022.godine djelatnici Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu uputili su se na tradicionalni zajednički izlet povodom kraja nastavne godine. Ove godine za našu destinaciju odabrali smo grad Požegu i Park prirode Papuk.


Naše prvo odredište bila je katedrala sv. Terezije Avilske u Požegi. Na početku našeg obilaska zahvalili smo Gospodinu na našem zajedništvu i svim blagoslovima koje nam je podario. Svetu misu predvodio je ravnatelj o. Vinko Mamić u kripti katedrale, kapeli sv. Ivana Pavla II. Nakon svete mise ugostio nas je župnik Mario Večerić koji nas je proveo kroz katedralu, ispričao nam povijest razvitka katedrale i Požeške biskupije.


Naše iduće odredište bio je Dijecezanski muzej Požeške biskupije koji je osnovao biskup msgr. Antun Škvorčević. Nakon obilaska muzeja uputili smo se u Katoličku osnovnu školu i Katoličku gimnaziju gdje nas je ugostio ravnatelj Katoličke osnovne škole Frano Barišić. Osnovna škola i gimnazija nalaze se u istom prostoru pa smo imali priliku vidjeti kako to izgleda kada su u istom prostoru „mali“ i „veliki“ učenici. Zahvaljujemo ravnatelju na gostoprimstvu.


Slijedilo je naše iduće odredište, Park prirode Papuk. Nakon ručka imali smo vrijeme za rekreaciju ili odmor. Dio djelatnika uživao je u šetnji do ruševina Starog grada, dok su se drugi uputili do bisera slavonskog gorja, Park – šume Jankovac.


Puni dojmova krenuli smo prema Zagrebu.





68 views

Recent Posts

See All
bottom of page