top of page
  • Writer's picturePKOŠ

„Integracija djece i mladih sa sindromom Down u obrazovni sustav“

Hrvatska zajednica za sindrom Down povodom 10 godina integracije djece i mladih sa sindromom Down u obrazovni sustav Republike Hrvatske organizirala je jednodnevnu konferenciju „Integracija djece i mladih sa sindromom Down u obrazovni sustav“ dana 25.10.2017. u Zagrebu. Na Konferenciji se u uvodu prisutnima obratila predsjednica Hrvatske zajednice za sindrom Down Dinka Vuković, a važne i poticajne poruke uputili su državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, te predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Na skupu su svoj rad izlagali predstavnici institucija (Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ureda za obrazovanje Grada Zagreba), međunarodni i domaći stručnjaci, predstavnici udruga, a posebnu pozornost prisutnih privukla su izlaganja nastavnika i roditelja djece i mladih sa SyDown, koji su govorili o svojim iskustvima tijekom njihova obrazovanja. Dobru praksu rada u školi izlagalo je deset učitelja hrvatskih osnovnih i srednjih škola, među kojima i naš učitelj Marko Lokner.

Izuzetno informativno i edukativno bilo je izlaganje međunarodne gošće Gillian Bird koja je govoreći o pristupima i strategijama prilagodbe učenicima s Down sindromom prenijela najznačajniju poruku, a to je da kvalitetna i fleksibilna prilagodba nastavnog plana osigurava djeci s Down sindromom postizanje najvećeg napretka u učenju zajedno s vršnjacima.



6 views

Recent Posts

See All
bottom of page