top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Duhovno-rekreativni susret u Remetama


U nedjelju 10. lipnja učenici, roditelji i djelatnici naše škole okupili su se na misi zahvalnici u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama. Radost uspješno završene nastavne godine obilježili smo druženjem koje je uslijedilo nakon mise.

Uz pomoć nekolicine učenika, župnik Antonio Mario Čirko održao je interaktivnu propovijed prilagođenu učenicima svih uzrasta. Mnogi su učenici na euharistijskom slavlju pjevali u zboru, ministrirali su, čitali molitve vjernika i sudjelovali u prinosu darova. O. Antonio prisutnima je uputio snažne poruke te naglasio važnost svakodnevna zahvaljivanja. Naglasio je kako sama riječ “euharistija” znači “zahvaljivati”. Središnja je misao bila kako po našim djelima svi mogu vidjeti Isusov lik.

Druženje se nastavilo u samostanskom dvorištu uz hranu i piće te uz glazbu kojom je prisutne animirao duhovnik o. Danijel. Uslijedio je i zabavni natjecateljski program koji su i ove godine osmislili učitelji. Sudjelujući u različitim igrama, obitelji naših učenika prikupljale su bodove na svojim natjecateljskim listićima. Osjećalo se zajedništvo u pravom smislu riječi. Nakon prikupljenih bodova iz svih igara, proglašeni su ovogodišnji pobjednici: prvo mjesto osvojila je obitelj Herceg, drugo mjesto obitelj Vlajčević, a “brončanom medaljom” okitila se obitelj Rus. Ravnatelj o. Vinko Mamić spomenutim je obiteljima u ime škole uručio i prigodne nagrade.



17 views

Recent Posts

See All
bottom of page