top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Dan škole

U utorak 4. listopada naša je škola već četvrti put proslavila svoj dan. Slavlje smo započeli Svetom misom u župnoj dominikanskoj crkvi bl. Augustina Kažotića koju je predvodio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Koncelebrirali su provincijal Hrvatske karmelske provincije Srećko Rimac, ravnatelj o. Vinko Mamić te u ime domaćina dominikanac dr. Anto Gavrić.


Biskup Križić u propovijedi se osvrnuo na rad i trud koji učenici trebaju uložiti za svoj rast i napredak u znanju i učenju. Naglasio je i važnost molitve u životu, molitve koja mijenja, koja se osjeća i koja dolazi iz srca. Misno slavlje upotpunio je naši školski zbor uz pratnju flaute, violine, gitare i klavijatura.


Program se nastavio školskom priredbom u kazalištu KNAP-a na Peščenici gdje su učenici uprizorili kako se u školi očituju djela milosrđa. Time su obilježili i Godinu milosrđa. Dodijeljene su i nagrade učenicima koji su postigli značajne rezultate na županijskim i sportskim natjecanjima. Priredbi su se priključili i sami učitelji, koji su otpjevali pjesmu „Braćo moja, radujmo se!“ i tako zaključili slavlje u veselju i smijehu.



6 views

Recent Posts

See All
bottom of page