top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada.


Dan kad razmišljamo o pozivu kojem smo se odazvali, srcima koja smo dotaknuli, umovima koje smo otvorili… Jedan veliki, dragi učitelj, pater Bonaventura Duda, iskovao je predivan izraz: SEBEDARJE. Sebedarje je odgovor na učiteljski poziv.


Dan učitelja obilježili smo i u našoj školi. Što o svojim učiteljicama kažu naši najmlađi učenici pogledajte u našem simpatičnom filmiću.



VJERUJEM U ČUDA

Nikola Kuzmičić

Premda mi ne daju da odgajam te sada već te moram spremat za tržište rada (kao da si neki artikl sa police!) ne traži od mene da budem stroj ni ti nikad nećeš meni biti broj jer nas dvoje imamo i ime i lice.

Dok srljaju besciljno slijepci što nas vode, forsirajuć tehniku, obrasce i ishode, ne znajući da si čudo prepuno života, u naše oaze mi ćemo se skriti, radoznali gdje možemo i marljivi biti. Štitit će nas tamo radost i ljepota.

Ja ću učit tebe, ti ćeš učit mene. Svjetlom znanja raspršimo svu tamu i sjene. Za doći do cilja nećemo nikad žalit truda. Znam da možemo rasti u dobi i milosti i zajedno stići zrelosti i mudrosti, jer ja sam učitelj i vjerujem u čuda.


7 views

Recent Posts

See All
bottom of page