top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Božićna priredba

„Dođite sad mladenci, djevojke, dare svoje nosite božićnice darujte, fijolice, ružice, žrtvujte, žrtvujte da se sigra malo dijete Isus Bog“ – zapjevali su glasići dječjeg zbora „Male Terezije“ i uveli goste u tradicionalne motive koji su se provlačili kroz ovogodišnju božićnu priredbu naše škole.


Uz zbor, dramska skupina je okupljenim gostima, učenicima, profesorima i ostalim prijateljima škole na zanimljiv način posvjestila pravi značaj Božića. Obučeni u tradicionalne nošnje, tkane vrijednim rukama predaka naših učenika, te prigodnu scenografiju, učenici su kroz igrokaz prenijeli poruku kako smisao Badnjaka i Božića nije u blještavilu trgovačkih centara nego u sjaju naših srdaca koja ljubavlju obasjavaju obitelji po uzoru na svjetlost i toplinu svete obitelji.


Da je Božić uistinu blagdan zajedništva i obitelji, naglasio je i ravnatelj o. Vinko Mamić na kraju priredbe poželivši velikoj obitelji Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu blagoslovljen Božić, a našim vrijednim učenicima radosne zimske praznike.


Uz pjesmu “Narodi nam se” čestitki su se pridružili i ostali djelatnici škole, a potom su se svi uputili na već tradicionalni božićni sajam na kojem je bilo izloženo mnoštvo kreativnih radova izrađenih vrijednim ručicama naših učenika. Sa ukrasom koji će krasiti naše domove i sa uspomenama koje krase naše srca ispratili smo prvo polugodište i radosno pošli našim domovima noseći jaslice naših srdaca „da se igra malo dijete Isus Bog“.



12 views

Recent Posts

See All
bottom of page