top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Božićna priredba

Ovogodišnja božićna priredba Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu održana je u srijedu, 20.12. u prostorijama KNAP-a.


Vrijedni učitelji i učenici pripremili su predstavu u kojoj su uživali svi prisutni. Nit vodilja svih točaka bila je podsjećanje na pravi smisao Božića. Tako smo imali prilike vidjeti kratku predstavu dramske skupine u kojoj smo vidjeli kako se usprkos božićnoj gužvi i sjaju štandova na Adventu u Zagrebu može i treba naći vremena za Isusa, zahvaliti mu za ono što imamo. Priredba se dotakla i vanjskih simbola Božića. Tako smo poznatu pjesmu o kolačićima čuli i vidjeli obogaćenu tumačenjem na znakovnom jeziku, u izvedbi učenika skupine znakovnog jezika. Učenici drugog razreda glumeći simpatične boriće podsjetili su nas da je od vanjske ljepote bitnija ljepota srca. U priredbi smo mogli čuti i prekrasne izvedbe na flauti i tamburi, koje su izvodili učenici 4.a razreda, Ana Galić i Tomislav Vlajčević. Dječji zbor je svojim lijepim glasovima pjevao pjesme “Mehki snežek” i “Mali Isuse, sretan rođendan”. Plesna skupina, poput malih pahulja, skladnim plesnim pokretima upotpunila je priredbu. O pravom smislu Božića progovorili su i mali recitatori. Kroz priredbu su nas vodile učenice petog razreda, Ružica Herceg i Anđela Ivančić. Glumeći prijateljice koje razgovaraju o smislu Božića bile su toliko uvjerljive i prirodne kao da doista sjedimo s njima za stolom.


Nakon priredbe, svima okupljenima obratio se i ravnatelj. Otkrio je kako je za njega ova priredba bila jedan duhovan, liturgijski događaj tako da je poželio imati dušu poput djece. Ravnatelj je pohvalio sve izvođače i učitelje koji su ih tako dobro pripremili. Također se zahvalio roditeljima na povjerenju, a i učiteljima na angažmanu u njihovom radu.

Za kraj priredbe, učitelji razredne nastave pripremili su točku koja je oduševila sve prisutne i izazvala veliki pljesak i ovacije pa i od onih najmlađih. U potpunom mraku, noseći samo bijele rukavice osvijetljene UV svjetlom, rukama su dočarali tekst pjesme “Samo tvoja ljubav, Bože”.


Na samom kraju, svi djelatnici su zajedno otpjevali pjesmu “Narodi nam se” i tako čestitali Božić i Novu godinu roditeljima i učenicima. Druženje se nastavilo na božićnom sajmu, za koji su i ove godine vrijedne ruke naših učitelja i učenika pripremile mnoštvo lijepih ukrasa za blagdan koji nas toliko veseli.


Preostalo je još, kako su nas poučili borići u priredbi, ukrasiti i naša srca i spremni dočekati Isusov rođendan.




17 views

Recent Posts

See All
bottom of page