top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Zašto učimo francuski jezik

Kroz mjesec ožujak, učenici sedmih i osmih razreda, iznijeli su svoje dojmove o učenju francuskog jezika kroz Dane frankofonije.


Francuski jezik je jedan vrlo zahtjevan jezik, no ipak jako lijep. Izabrale smo ga zato što nam se činio zanimljivim i ljudi ga govore u mnogo zemalja. Gradivo se sastoji od gramatike, tekstova, razumijevanja i vokabulara. S učenjem francuskog jezika, možete imati puno koristi u daljnjoj budućnosti školovanja. Preporučujemo ga svima!


Ana i Gabriela, 8.r.


Francuski jezik učim jer je dodatno znanje koje će mi koristiti u životu, ne vidim razlog zašto ga ne bih učila, od viška glava ne boli. Učim ga jer volim jezike i nove jezične prepreke francuski zvuči kao jako osjećajan i blag jezik što mi se sviđa. Zanimljive su mi riječi, kultura i kako se nešto izgovara jer je fora. Početak učenja francuskog bio je izrazito zabavan i u tom početku sam ga počela voljeti. Kako sam odrastala i moje znanje je napredovalo, shvatila sam da učenje nekog jezika nije samo moja genijalna profesorica, nije uvijek ni igra, nego malo dublje učenje povijesti, gramatike i vokabulara tog jezika. Upravo to dublje učenje, a potom i igra, pravi su razlozi zašto učim i volim francuski.


Matea, 7.r.

7 views

Recent Posts

See All
bottom of page