top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Stručno usavršavanje djelatnika Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu

Stručno usavršavanje djelatnika Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu održano je 26. i 27. kolovoza 2019. godine u Duhovnom centru sv. Ivana od Križa u Remetama.


Oba su dana započela euharistijskim slavljem u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a potom su slijedila predavanjima i radionicama u Duhovnom centru sv. Ivana od Križa.


Nakon misnoga slavlja, koje je predvodio o. Vinko Mamić, prvi je dan započeo duhovnom obnovom tijekom koje je o. Vinko govorio o identitetu djelatnika katoličke škole. Slika Isusa kao dobrog pastira koji poznaje svoje ovce i one poznaju Njega i slušaju glas Njegov tematski korelira s učiteljskim pozivom djelatnika katoličke škole koji u svojem djelovanju i osobnom životu autentičnim primjerom svjedoče vjeru. U popodnevnom je programu uslijedilooučavanje putem umjetničkog stvaranja koje su održali s. Sunčica Kunić, učiteljica razredne nastave iz PKOŠ-a, te učitelj Nikola Ivek iz Katoličke škole sv. Uršule iz Varaždina. U izlaganju su stavili naglasak na važnost razvoja divergentnog mišljenja kod učenika koje se na poseban način razvija putem umjetnosti te su predstavili rezultate znanstvenog istraživanja vezanog za matematiku i umjetnost. Cilj je bio usmjerenost k interdisciplinarnom pristupu i povezivanju različitih područja i disciplina koje svojim specifičnostima obogaćuju područje odgojno-obrazovnoga sustava. Potom je uslijedilo predavanje o vrednovanju za IOOP koje je održala Helena Igrec, edukacijska rehabilitatorica našoj školi.


Drugoga je dana misno slavlje predvodio provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa o. Srećko Rimac koji je istaknuo primjer sv. Monike, majke sv. Augustina, čija je strpljivost u nošenju križa i moć ljubavi u osobnom svjedočenju vjere dovela do obraćenja supruga i sina. Također je istaknuo važnost i odgovornost poziva učitelja. Program se nastavio u prostorijama Duhovnog centra u kojem je djelatnike najprije tematski zaintrigirala i potaknula svojom radionicom Story line poučavanje učiteljica Nikolina Iljkić. Djelatnici su sudjelovali u izradi maštovitih kreacija putem vođene priče te tako dobili uvid u neiscrpne mogućnosti upotrebe takvog oblika poučavanja u nastavi.


Gabrijela Vojvodić, učiteljica hrvatskoga jezika, održala vježbe hrvatskoga standardnog jezika. Vježbe su bile usmjerene na podizanje kvalitete pisane i usmene komunikacije.


Susret se nastavio aktualnim pitanjima koji se tiču reforme u školstvu te je naposljetku završen izlaganjem Office 365 Education koje je održao Antonio Jurčev, ravnatelj Osnovne škole Antuna Gustava Matoša.


Tijekom ovog stručnog usavršavanja djelatnici su prošli osobno i profesionalno pripremanje za nadolazeće izazove u predstojećoj školskoj godini u koju su angažirano i s entuzijazmom zakoračili.





21 views

Recent Posts

See All
bottom of page