top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Proslava Dana škole


U četvrtak, 4. listopada proslavili smo Dan škole koji se svake godine obilježava na sam spomendan ili u tjednu u kom se slavi spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa, zaštitnice Škole. Ovogodišnje slavlje započelo je svetom misom u prepunoj dominikanskoj crkvi bl. Augustina Kažotića. Euharistiju je predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski. Sveta misa, na kojoj je pjevao školski zbor predvođen učiteljicama i učiteljima, bila je istovremeno i zahvala Bogu koji je rad naše Škole vodio i usmjeravao proteklih 5 godina i zaziv Duhu Svetom da nas i dalje vodi u skladu sa svojom svetom voljom.


Mons. Gorski u svom je nagovoru na vrlo zanimljiv, razumljiv i jednostavan način prisutnima uputio poticajne misli, pozivajući pritom na promišljanje o odgojnim vrijednostima koje njegujemo kako u školi, tako i kod kuće. Istaknuo je kako “ne treba učiti samo za ocjenu, već i zato da rastemo u mudrosti”. Podsjetio je na važnost Isusove prisutnosti u obrazovnom i odgojnom radu roditelja, učenika i djelatnika Škole. Propovijed je zaključio riječima: “Škola nije samo znanje; ona je više od toga – škola je odgoj duše, odgoj našega duha.”


Nakon euharistijskoga slavlja održan je prigodni program. Na samom početku programa nazočnima se obratio g. Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje. U svom kratkom i vrlo sadržajnom govoru podsjetio je na početke rada Škole i istaknuo njen značajan uspjeh u vrlo kratkom vremenu, koji se očitovao, između ostalog, i na školskim natjecanjima. Potom je pozvao roditelje na iskazivanje povjerenja vodstvu Škole i radu njenih djelatnika. Na završetku obraćanja uslijedio je jednodušni i iskreni pljesak roditelja, djelatnika i učenika Škole. Značajka programa koji je uslijedio jest ta da su ga u potpunosti priredili i realizirali učenici naše Škole. U raznolikom programu moglo se vidjeti kako su učenici jednoga razreda izgubili Znanje, krenuli su u potragu za njim, no u tome ih je omela Lijenost. Mogla su se čuti različita hrvatska narječja, pokoji vic o školskim biserima i, dakako, pjesma prvašića koji su tek zakoračili u svoju školsku avanturu.


Vrhunac proslave Dana škole bila je podjela nagrada i priznanja učenicima koji su u protekloj školskoj godini ostvarili doista zapažene rezultate na izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima i natjecanjima. Nagrade i priznanja učenicima je uručio ravnatelj o. Vinko Mamić, zahvalivši im pritom na promociji Škole.


Cjelokupno slavlje nastavilo se druženjem uz prigodni domjenak.

19 views

Recent Posts

See All
bottom of page