top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Proslava Dana škole


U četvrtak, 4. listopada proslavili smo Dan škole koji se svake godine obilježava na sam spomendan ili u tjednu u kom se slavi spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa, zaštitnice Škole. Ovogodišnje slavlje započelo je svetom misom u prepunoj dominikanskoj crkvi bl. Augustina Kažotića. Euharistiju je predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski. Sveta misa, na kojoj je pjevao školski zbor predvođen učiteljicama i učiteljima, bila je istovremeno i zahvala Bogu koji je rad naše Škole vodio i usmjeravao proteklih 5 godina i zaziv Duhu Svetom da nas i dalje vodi u skladu sa svojom svetom voljom.


Mons. Gorski u svom je nagovoru na vrlo zanimljiv, razumljiv i jednostavan način prisutnima uputio poticajne misli, pozivajući pritom na promišljanje o odgojnim vrijednostima koje njegujemo kako u školi, tako i kod kuće. Istaknuo je kako “ne treba učiti samo za ocjenu, već i zato da rastemo u mudrosti”. Podsjetio je na važnost Isusove prisutnosti u obrazovnom i odgojnom radu roditelja, učenika i djelatnika Škole. Propovijed je zaključio riječima: “Škola nije samo znanje; ona je više od toga – škola je odgoj duše, odgoj našega duha.”


Nakon euharistijskoga slavlja održan je prigodni program. Na samom početku programa nazočnima se obratio g. Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje. U svom kratkom i vrlo sadržajnom govoru podsjetio je na početke rada Škole i istaknuo njen značajan uspjeh u vrlo kratkom vremenu, koji se očitovao, između ostalog, i na školskim natjecanjima. Potom je pozvao roditelje na iskazivanje povjerenja vodstvu Škole i radu njenih djelatnika. Na završetku obraćanja uslijedio je jednodušni i iskreni pljesak roditelja, djelatnika i učenika Škole. Značajka programa koji je uslijedio jest ta da su ga u potpunosti priredili i realizirali učenici naše Škole. U raznolikom programu moglo se vidjeti kako su učenici jednoga razreda izgubili Znanje, krenuli su u potragu za njim, no u tome ih je omela Lijenost. Mogla su se čuti različita hrvatska narječja, pokoji vic o školskim biserima i, dakako, pjesma prvašića koji su tek zakoračili u svoju školsku avanturu.


Vrhunac proslave Dana škole bila je podjela nagrada i priznanja učenicima koji su u protekloj školskoj godini ostvarili doista zapažene rezultate na izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima i natjecanjima. Nagrade i priznanja učenicima je uručio ravnatelj o. Vinko Mamić, zahvalivši im pritom na promociji Škole.


Cjelokupno slavlje nastavilo se druženjem uz prigodni domjenak.

7 views

Recent Posts

See All
bottom of page