top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Misa zahvalnica i druženje učenika, roditelja i djelatnika Škole


U nedjelju, 8. lipnja, na blagdan Duhova, u svetištu Majke Božje Remetske, okupili su se učenici, roditelji i djelatnici Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu. Euharistijsko slavlje predslavio je o. Dario Tokić, OCD, suslavitelj je bio naš vjeroučitelj o. Zlatko Pletikosić, OCD, a propovijedao je ravnatelj škole o. Vinko Mamić, OCD. Neposredno prije Euharistije obratio se i novoizabrani provincijal Hrvatske Karmelske provincije sv. Josipa, o. Srećko Rimac, OCD., koji je izrazio radost zbog djelovanja škole te podržao rad i nastojanja iste.

„Govoriti jezikom ljubavi“ pozvao nas je u propovijedi o. Vinko Mamić i upravo je to ono što našoj školi nastoji biti identitet. Liturgijsko slavlje pratio je svojim pjevanjem školski zbor, a liturgijske darove prinijeli su učenici nižih razreda.


Bog koji je ljubav vodio je ovu prvu godinu našeg zajedničkog rasta i upravo na tome zahvalili smo mu se u radosti zajedništva.


Po Euharistijskom slavlju, uslijedilo je druženje uz igre u kojoj su sudjelovali učenici sa svojim obiteljima te zajednički ručak. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u druženju, a posebno zahvaljujemo braći karmelićanima koji su nas ugostili te nam bili velika pomoć u pripremi ručka.

12 views

Recent Posts

See All
bottom of page