top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Izvješće sa stručnog usavršavanja djelatnika Prve katoličke osnovne škole

Peto stručno usavršavanje odvilo se 27. kolovoza u prostorima Škole u trajanju od 7 sati. Teme o kojima se raspravljalo sljedeće su: Godišnji i mjesečni plan i program, Kurikulum, Kriterij ocjenjivanja i Pisane provjere znanja. Predavanje o pisanju Godišnjih i mjesečnih planova i programa po revidiranoj Bloomovoj taksonomiji održala je dr. sc. Jasminka Buljan Culej. Govorilo se o učeničkim postignućima, odnosno odgojno obrazovnim ishodima koji moraju biti jasno navedeni u Godišnjem planu i programu. Dr. sc. Buljan Culej dodatno je naglasila važnost jasno iskazanih kompetencija, znanja, vještine i sposobnosti, te vrijednosti i stavove koje učenici trebaju steći i moći pokazati nakon završetka određenog nastavnog ciklusa. Djelatnici Škole, podijeljeni na razrednu i predmetnu nastavu, izradili su zajednički, uniformirani obrazac za izradu dokumenta Godišnjeg plana i programa i Mjesečnog plana i programa.


U drugom dijelu stručnog usavršavanja školska psihologinja Marina Šuman dala je kratke upute o izradi Kurikuluma i djelatnici, podijeljeni po Aktivima, osmislili su i isplanirali svoje izvannastavne i izvanučioničke aktivnosti, te dodatne i dopunske nastave.


Ravnatelj o. Vinko Mamić naglasio je važnost pisanja jasnih kriterija ocjenjivanja i, u jednoj mjeri, usklađivanja istih. Kriterij ocjenjivanja pruža jasnu i preciznu osnovu za vrednovanje učeničkog uspjeha i napredovanja i jasan okvir koji usmjerava njihovo učenje.


Učiteljica biologije i kemije i doravnateljica Maja Đukić održala je predavanje o sastavljanju pisane provjere znanja, vrstama i oblicima zadataka u pisanoj provjeri. Navela je kako zadaci moraju biti konkretni, te što preciznije obuhvaćati predviđene ishode nastavnih jedinica i cjelina u svrhu stjecanja jasne slike o dubini znanja, vještina i vrijednosti.


Susret smo završili molitvom za što uspješniji i produktivniji rad u Školi i zahvalom.




11 views

Recent Posts

See All
bottom of page