top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Izvješće sa stručnog usavršavanja 26. studenog

Djelatnici naše škole u subotu 26. studenoga sudjelovali su na stručnom usavršavanju kojeg su osmislile, organizirale i vodile psihologinja Ivana Rajčević Vujanić, zatim učiteljica 1. razreda Sandra Kasić te učiteljica latinskog jezika Ana Oreški. Usmjerena na osobit i zahtjevan oblik poučavanja, Škola je prepoznala važnost ovakvog susreta. Stoga su radionice i predavanja osmišljena s ciljem usmjeravanja i obogaćivanja našega rada. Prvi, jutarnji dio vodila je psihologinja Ivana Rajčević Vujanić. Osvrnula se na dosadašnja postignuća suradničkog učenja u nastavi i istaknula kako još postoji prostora za napredak i usavršavanje. Kroz radionice i primjere dobre prakse razradili smo strategije suradničkog učenja, od razmisli – razmjeni – prezentiraj do partnerske slagalice. Djelatnici su prepoznali prednosti suradničkog učenja kroz upotrebu različitih strategija, praćenja razredne dinamike i vrednovanje postignuća. Na vrednovanje postignuća stavljen je naglasak u drugom, popodnevnom dijelu susreta.


Kolegice Sandra Kasić i Ana Oreški, koje su prošle dodatnu edukaciju udruge Korak po korak, podijelile su svoja znanja i upoznale djelatnike s formativnim procjenjivanjem postignuća učenika. Takva procjena temelji se na kontinuiranom i sustavnom praćenju učenikova napretka u usvajanju znanja te razvijanju vještina i sposobnosti. Ovaj oblik procjene se razlikuje od sumativnoga, tj. numeričkoga vrednovanja učenikova znanja te daje bolju i realniju sliku njegovih postignuća.


Vesela duha i obogaćeni novim znanjim susret smo završili riječima zahvale ravnatelja, razmjenom dojmova i zajedničkom molitvom.




8 views

Recent Posts

See All
bottom of page