top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Izlet djelatnika Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu

U utorak, 18. lipnja, djelatnici Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu uputili su se na jednodnevni izlet kolektiva.


Ove godine odredište izleta bili su Veliko Trgovišće i Vuglec Breg. Najprije smo krenuli prema Velikom Trgovišću, gdje nas je dočekao župnik župe Blažene Djevice Marije od sedam žalosti, vlč. Josip Čulig. Nazočili smo svetoj misi koju su zajedno predslavili vlč. Čulig i o. Vinko Mamić te čuli vrijedne poticaje za naš život i rad. Vlč. Čulig nas je također ukratko upoznao s poviješću župe i osnovnim činjenicama o crkvi i župi.


Nakon svete mise, obišli smo Spomen-školu dr. Franje Tuđmana. Ondje smo imali priliku vidjeti repliku nekadašnje učionice dr. Franje Tuđmana, kao i djela suvremenih hrvatskih umjetnika te lokalnu knjižnicu i čitaonicu. Nakon Spomen-škole obišli smo i rodnu kuću dr. Franje Tuđmana te tako, među ostalim, vidjeli njegove fotografije iz mladih dana i fotografije njegove obitelji.


Nakon obilazaka i kratke šetnje kroz povijest, uputili smo se na ukusan ručak u restoranu Se-Mi. Okrijepljeni ručkom, nastavili smo u smjeru Vuglec Brega gdje smo uživali u pogledu i druženju u prekrasnoj prirodi.


U dobrom raspoloženju, radosni zbog zajedno provedenog vremena, oko 16 sati uputili smo se nazad prema Zagrebu. Bilo je to još jedno lijepo druženje za kraj nastavne godine.



8 views

Recent Posts

See All
bottom of page