RADOST SLAVLJA PRVE SV. PRIČESTI

  • Objavljeno: 02.05.2018
  • Autor: PKOŠ

U nedjelju, 29. travnja u samostanskoj i župnoj crkvi bl. Augustina Kažotića prvoj Sv. Pričesti pristupilo je sedamdeset i dvoje prvopričesnika. Sama svečanost započela je već u subotu, prvom Sv. Ispovijedi kada su se prvopričesnici došli pomiriti s Bogom. Slavlje je započelo u 9:30 sati procesijom, a nastavilo se svečanim Euharistijskim slavljem koje je predvodio p. Anto Gavrić u koncelebraciji s o. Vinkom Mamićem, ravnateljem Prve katoličke škole u Zagrebu.

Prvopričesnici i njihovi roditelji sudjelovali su u slavlju pjesmom i molitvom, a prvome pristupanju djece euharistijskom stolu svjedočilo je i mnoštvo roditelja i članova obitelji te ostalih vjernika koji su do kraja ispunili crkvu.

Uz našu školu, prvoj Pričesti pristupili su učenici trećih razreda osnovnih škola August Cesarec, Fran Krsto Frankopan i Petar Preradović, koje je na župnoj katehezi pripremala vjeroučiteljica Ivana Hojačić Jagačić.

Preporučamo sve naše prvopričesnike u vaše molitve da budu postojani u redovitom dolasku na mise te primanju sv. Pričesti.

“Kako je velik Onaj koji samoga sebe kao Kruh, svu svoju veličinu, svu ljubav – nama daje.”
bl. Ivan Merz