Projektni dan

  • Objavljeno: 17.05.2018
  • Autor: PKOŠ

Projektni dan – Probudi ekologa u sebi

U četvrtak, 26. travnja 2018. godine, u prostoru Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu, održan je Projektni dan pod nazivom Probudi ekologa u sebi.

Pripreme za projektni dan trajale su nekoliko mjeseci, počevši od veljače, kroz razne radionice na temu očuvanja okoliša i razvoja ekološke svijesti. Popis radionica u sklopu projektnog dana je bio sljedeći: RADIONICA ŠIVANJA TORBI OD TRAPERA, IZRADA DRUŠTVENIH IGARA OD KARTONA, IZRADA NAKITA OD PLASTIČNIH BOCA, LEGO FILM, ČIŠĆENJE PROSTORA TOALETA OD RAZNIH PAPIRA, MAKETA ZEMLJE I INDUSTRIJSKA REVOLUCIJA, IZRADA PRIRODNE KOZMETIKE, PRIKUPLJANJE RABLJENOG TEKSTILA I IZRADA TEPIHA I TORBI, RECIKLIRANJE PAPIRA I IZRADA SLIKOVNICA, SADNJA CVIJEĆA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU, VODA I FILTRIRANJE

Sam projektni dan organiziran je u vremenskom  razdoblju od 14h do 18h, a u njemu su sudjelovali, uz djelatnike Škole, učenici i njihovi roditelji. Pritom su obilazili radionice i sudjelovali u izradi različitih proizvoda, slušali o različitim temama te imali mogućnost kupiti neke ekološke produkte radionica. Na kraju provedenih aktivnosti u sklopu radionica tijekom projektnoga dana, učenicima su uručene zahvalnice za sudjelovanje.

Učenici i roditelji pokazali su veliki interes za sudjelovanjem u različitim radionicama  te su iskazali zadovoljstvo zbog organiziranih aktivnosti.

Vjerujemo kako je ovo prva u nizu uspješnih organizacija Projektnoga dana u sklopu naše Škole koja će biti održana na zadovoljstvo svih sudionika te će doprinijeti u aktivnom podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoliša.

Lego film možete pogledati na : https://www.katolickaskola.com/video-galerije/