Klokan bez granica

  • Objavljeno: 10.05.2019
  • Autor: PKOŠ
Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 21. ožujka 2019. godine po dvadeset i prvi put održalo se Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica”. Matematički klokan održava se svake godine istoga dana u isto vrijeme te okuplja veliki broj predstavnika iz mnogih europskih zemalja. Glavni je cilj natjecanja popularizacija matematike i širenje matematičke kulture.
 
Od četrdeset dva natjecatelja iz naše škole, šestero učenika ostvarilo je rezultate koji su ih smjestili u 10% najboljih u Hrvatskoj. Najmlađa sudionica bila je Lucija Zupković, učenica 2. razreda, koja se natjecala u kategoriji Pčelice. U kategoriji Ecolier natjecali su se učenici Kristijan Kuzmić (5. razred), Ana Galić (5. razred) i Blanka Šimović (5. razred) te braća Josip (4. razred) i Andrija Galović (5. razred), koji su se, ostvarivši isti broj bodova, uspjeli plasirati u čak 1% najboljih u Hrvatskoj. 
 
Vrijednim učenicima čestitao je i ravnatelj škole o. Vinko Mamić pohvalivši ih za njihov trud i angažman izvan redovitog školskog programa.