top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Višednevna terenska nastava na otoku Krku (7. i 8.razred)

Ponedjeljak 15.06.2015


U 7:00 sati sedmi i osmi razred Prve Katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu, krenuli su na terensku nastavu na otok Krk u pratnji prof. Ane Mirčetić, prof. Martine Soldo, prof. Danijele Velić, prof. Jure Vrdoljaka i ravnatelja naše škole oca Vinka Mamića. Na Krk smo stigli oko 10:00, te smo razgledavali špilju Biserujku, a nakon toga smo brodicom krenuli na otok Košljun gdje smo posjetili četiri muzeja. Autobusom smo se vratili do Samostana Karmelićana gdje smo bili i smješteni. Bili smo oduševljeni smještajem i hranom. Poslije podne smo proveli na kupanju, a Petar Markić, Lea Kosovec i Prof. Danijel Velić, pripremili su rođendansko iznenađenje Dominiku Kosovcu, predsjedniku 7. razreda, koje ga je dočekalo na večeri. Nakon večere išli smo u obilazak grada Krka, gdje smo se dva sata zabavljali. Umorni od tog dana svi smo došli u svoje sobe, a profesore smo uspjeli zadržti budnima do 2:30 u noći.


Utorak 16.06.2015


7.00 je sati i vrijeme buđenja. Svi smo bili umorni i neispavani, ali puni želje i volje za dan koji je bio pred nama. U 8:00 dan smo započeli Svetom misom zahvalnicom, koju je održao naš ravnatelj škole. Nakon mise i doručka, uputili smo se na kupanje na kojem smo se zadržali do podne, te smo se nakon kupanja uputili u Jurandvor i Crkvu Sv. Lucije. Stručno vodstvo nam je pokazalo crkvu, te su nam pričali o Baščanskoj ploči. Nakon obilaska, vratili smo se u Samostan na ručak, a poslijepodne smo do 18.30 proveli na kupanju, nakon kojeg smo krenuli natrag za Zagreb. Po povratku smo stali u Burger King na večeru, te smo oko 21.30 svi zadovoljni stigli nazad pred školu gdje su nas dočekali roditelji.


Izlet na otok Krk je bio jedno predivno iskustvo sa puno smijeha i zabave. Profesori kao i učenici bili su zadovoljni i vjerujem spremni ponoviti istu avanturu.



25 views

Recent Posts

See All
bottom of page