top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Terenska nastava Krašić – Karlovac – Ogulin



Dana 14. listopada bio je školski izlet. Na izlet je išla cijela škola, osim 8. razreda. Sjeli smo u bus i uputili se u Krašić, a tamo smo imali misno slavlje i kratko predavanje. Zatim smo krenuli u kuću blaženoga Alojzija Stepinca i razgledali je, a gospođa Stepinac nam je održala kratko predavanje o blaženiku. U Krašiću nam je bilo jako lijepo i naučili smo više o blaženom Alojziju Stepincu. Nakon toga uputili smo se u Karlovac gdje smo posjetili Nacionalno svetiše svetog Josipa gdje su nas dočekala crkvena zvona kao znak dobrodošlice, kako nam je rekao svećenik Ante Sente od kojega smo saznali nešto više o sv. Josipu i o njegovu svetištu. Nakon predavanja imali smo ručak u župnoj dvorani, a poslije ručka slijedilo je slobodno vrijeme. Nakon igranja i druženja krenuli smo u Ogulin gdje smo se zaputili u Muzej Ivane Brlić-Mažuranić. U muzeju je bilo vrlo zanimljivo, a čuli smo mnoge priče i gledali kratke filmove. U busu smo čuli legendu o Julinu ponoru, a kad smo došli tamo profesorica Mirčetić nam je ispričala nešto više o tome. Kasnije smo i sami dobili priliku vidjeti taj ponor.


Nažalost, poslije Julina ponora morali smo se uputiti prema Zagrebu. U busu je bilo zabavno. Pjevali smo, družili se, igrali se i pričali viceve. Kada smo došli pred školu, učitelji su nas pohvalili našim roditeljima.


Izlet je bio savršen i bilo nam je jako zabavno. Voljela bih kad bi se to ponovilo.


Lucija Tokić, 5. razred

Dana 14. listopada održala se terenska nastava. Obilazili smo Krašić, Karlovac i Ogulin. Na terensku nastavu išli su svi razredi osim 8. razreda. Prvo odredište bilo nam je u Krašiću. Tamo smo posjetili crkvu Presvetoga Trojstva gdje smo imali predavanje i Misu. Nakon toga uputili smo se u kuću blaženoga Alojzija Stepinca gdje nam je gospođa Stepinac kratko govorila o Blaženiku. Razgledali smo i njegovu kuću.


Nakon Krašića uputili smo se u Karlovac gdje smo posjetili Nacionalno svetište svetog Josipa. Tamo smo imali predavanje u svetom Josipu i o svetištu. Poslije predavanja uputili smo se u župnu dvoranu na ručak, a nakon ručka imali smo slobodno vrijeme za igru i sve ostalo. Kad je došao kraj igri, zaputili smo se u Ogulin gdje smo posjetili Ivaninu kuću bajki. Tamo nam je pripovjedala jedna gospođa odjevena u Ivanu Brlić Mažuranić. Gledali smo animirane filmove, rješavali smo kvizove i još mnogo toga. Po završetku razgledavanja Ivanine kuće bajki, slobodno smo vrijeme proveli u igri i ostalim aktivnostima.


Zaputili smo se u obližnji park gdje smo imali mogućnost vidjeti Đulin ponor. Tamo nas je Ana Mirčetić, profesorica geografije, upoznala s ponorom. Poslije toga došlo je vrijeme za povratak u Zagreb. U autobusu smo se jako zabavljali i igrali igre. Kad smo stigli pred školu, profesori su pohvalili učenike roditeljima. Izlet je bio jako zanimljiv i dobar te bih volio da bude još takvih izleta.


Leon Kulaš 6. razred

Unser Ausflug nach Krašić, Ogulin und Karlovac


Am Freitag den 14. Oktober 2016 waren wir in Krašić, Ogulin und Karlovac. Wir haben das Haus des heiligen Alojzije Stepinac besucht und wir waren bei der Messe. Danach gingen wir zu Karlovac, wo wir das Nationalheiligtum von St. Joseph besuchten. Dort hatten wir auch das Mittagesen. Dann gingen wir nach Ogulin. Wir besuchten das Märchenhaus von Ivana Brlić Mažuranić. Nach dem Märchenhaus, spielten die Jungen Fußball und Mädchen einige Spiele. Wir sahen auch Đulin ponor. Nach einem harten Tag gingen wir nach Zagreb züruck.


Tin Tozan

16 views

Recent Posts

See All
bottom of page