top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Stručno usavršavanje djelatnika katoličkih osnovnih i srednjih škola

U subotu, 8. travnja 2017., djelatnici naše škole okupili su se u crkvi Sv. Franje na euharistijskom slavlju i time započeli godišnje Stručno usavršavanje djelatnika katoličkih osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Tema ovog susreta bila je Isus Krist – djelatnik u katoličkoj školi.


Ovo stručno usavršavanje organiziralo je Vijeće HBK za katolički odgoj i obrazovanje uz suradnju MZOS-a i AZOO-a. Misu je slavio generalni tajnik HBK-a dr. Petar Palić. U svojoj propovijedi pozvao je nazočne da slijede Kristov primjer u odgoju mladih.

Nakon euharistijskog slavlja svi sudionici uputili su se prema Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u kojem su organizirana prijepodnevna predavanja. U prvom predavanju, koje je bilo na temu Biti sol zemlje i svjetlo svijeta, doc. dr. sc. Darko Tepert je istaknuo da djelatnik katoličke škole treba uvijek biti spreman javno svjedočiti svoju vjeru i na taj način biti svjetlo svojim učenicima. U drugom predavanju, koje je imala dr. sc. Snježana Mališa na temu Isusov model poučavanja, predavačica je dala primjere iz Isusovog naučavanja koje učitelji katoličkih škola mogu primjenjivati u svom svakodnevnom radu.


U poslijepodnevnom dijelu stručnog usavršavanja organizirane su dvije radionice: Isusova pedagogija i Moralna odgovornost djelatnika katoličkih škola. Sudionici ovih radionica vježbali su se u primjeni sadržaja iz prijepodnevnih predavanja. Radionice su održane u prostorijama O.Š. Miroslav Krleža.


Usavršavanje je završilo skupnom fotografijom svih sudionika ispred zagrebačke katedrale.




10 views

Recent Posts

See All
bottom of page