top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Stručno usavršavanje djelatnika Škole

Stručno usavršavanje djelatnika naše Škole održalo se od 29. do 31. kolovoza 2018. godine u Zagrebu.


Prvi dan stručnog usavršavanja započeo je svetom misom koju je služio ravnatelj škole, o. Vinko Mamić u remetskom svetištu Uznesenja Blažene Djevice Marije. Nakon mise i prigodne propovijedi o Ivanu Krstitelju, također učitelju, djelatnici su se uputili u prostore Duhovnog centra sv. Ivana od Križa, gdje su održana predavanja i radionice. Pod vodstvom školske psihologinje Ivane Rajčević Vujanić, u prijepodnevnom programu učitelji su razmišljali o svom zvanju i talentima koji su im darovani. Svaki učitelj je imao priliku analizirati način na koji koristi svoje talente u svrhu usavršavanja i napredovanja u različitim dimenzijama učiteljskog zvanja.


Radionice koje su uslijedile bile su usmjerene na tematiku suradničkog učenja. Dvije godine nakon uvođenja tog metodičkog pristupa u izvođenje nastave na razini cijele škole, djelatnici su analizirali mogućnosti daljnjeg poboljšanja primjene ove metodologije. Dio popodnevnog programa posvećena je različitim oblicima stjecanja trajnih znanja koje učenici trebaju imati nakon završetka osmogodišnjeg ciklusa školovanja.


Drugi dan stručnog usavršavanja također je započeo svetom misom koju je slavio o. Jure Zečević, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Stručno usavršavanje nastavilo se izlaganjem ravnatelja škole, o. Vinka Mamića, o kriterijima vrednovanja. Ravnatelj je upoznao učitelje s nastojanjima kurikularne reforme na tom području te dao upute za daljnje razvijanje ovih kriterija u skladu s preporukama AZOO-a. Nakon ravnateljevog izlaganja, učitelji su po aktivima radili na primjeni danih uputa u sastavljanju, odnosno u poboljšanju ovih kriterija.


Treći dan stručnog usavršavanja održao se u prostorima Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu. Marko Bambir, učitelj informatike i fizike, pripremio je edukaciju o e-dnevniku, na koji naša Škola prelazi od ove školske godine. U uvodnom dijelu iznio je glavne značajke e-dnevnika te naglasio sličnosti i razlike u odnosu na dosadašnji oblik dnevnika. Nakon uvodnog dijela, detaljno je obrazložio način rada s e-dnevnicima.


Tri ispunjena dana stručnog usavršavanja bili su radni uvod u početak nove nastavne godine, koju učitelji započinju s velikim entuzijazmom i željom za daljnjim napredovanjem.



30 views

Recent Posts

See All
bottom of page