top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Radost i uzbuđenje u učionicama Prve katoličke škole u Zagrebu


„Sretan sam što smo uspjeli otvoriti vrata Prve katoličke škole u Zagrebu i to u manje od godine dana“, istaknuo je privremeni ravnatelj ove škole otac Vinko Mamić ističući kako se u školi nalazi više od 140 učenika i 25 nastavnika na prvi dan nove školske godine, a ujedno i na prvom danu Prve katoličke škole u hrvatskom glavnom gradu.


Prvu katoličku školu osnovala je Hrvatska karmelska provincija sv. oca Josipa, a nastavu će prema programu MZOS-a uz laike provoditi i redovnici i redovnice.


„Naši učitelji su oduševljeni i entuzijastični što kreću s radom u katoličkoj osnovnoj školi, jer vjeruju u ono što rade i vjeruju u smisao ove škole. Nadam se da će se to osjetiti i u našem radu. Osobito očekujem da će suradnja s roditeljima biti izvrsna. Prvenstveno ćemo zajednički raditi na razvijanju sposobnosti učenika. Također, pokušat ćemo da se svaki učenik osjeća kao doma“, poručio je o. Mamić.


Uzbuđenje školaraca ali i njihovih roditelja osjetilo se na školskim hodnicima i učionicama Prve katoličke škole prostorima Kulturnog centra Peščenica, Ivanićgradska 41a.


„Imamo dijete u prvom i petom razredu u ovoj školi, a imamo još i srednjoškolku koja ide u Žensku opću gimnaziju. Oduševljeni smo katoličkim obrazovnim ustanovama, jer su nam djeca išla i u katolički vrtić. Čim smo čuli za otvaranje Prve katoličke škole htjeli smo djecu upisati u tu školu, ali bilo nam je malo daleko. No, kad smo čuli da je prijevoz organiziran, nismo se više dvoumili. Sretni smo što će nam djeca dobivati katolički odgoj i u školi te se nećemo morati ničega bojati. Sigurni smo da smo u dobrim rukama“, rekla je ponosna majka Ozana.


Voditelj ureda za obitelj pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji Petar Hodžić svoju je djecu također upisao u Prvu katoličku školu. Svoje zadovoljstvo otvorenjem ove škole nije krio:


„Sretan sam što su se oci karmelićani odlučili na ostvarenje ovakvog velikog projekta koji nam je potreban. Ozračje ovog školskog prvog dana koji je započeo s molitvom me oduševio. Vidim svoju djecu s osmjesima na licima i unatoč tome što su napustila svoju školu gdje su imali društvo i dobre učitelje, sretna su jer je ipak ovdje drugačije pozitivno ozračje. Potrebno je još otvoriti ovakvih škola“, poručio je Hodžić.


Škola je besplatna, a učenicima od 1. do 4. razreda bit će omogućen i produženi boravak čija će cijena naknadno biti utvrđena. Nastava se odvija od prvog do osmog razreda.


„Preselio sam se iz škole Brestje. Manje nas je sad u razredu i veselim se što ćemo moći više raditi, a imam osjećaj da ćemo biti bliže Isusu i raditi uz Njega. Mislim da ću ovdje imati i bolje društvo“, rekao je Marko, učenik 8. razreda.


Dragi školarci i nastavnici Prve katoličke škole u Zagrebu, sretno u prvoj i novoj školskoj godini!

15 views

Recent Posts

See All
bottom of page