top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Proslava Jubileja milosrđa

U subotu, 12.11.2016., učenici i roditelji Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu na poseban su način obilježili izvanredni Jubilej milosrđa u zagrebačkoj katedrali.

Unatoč kiši i lošijem vremenu, u velikom broju skupili smo se u katedrali te smo se kao zajednica smjestili odmah ispred glavnog oltara.


Misno slavlje započelo je u 9 sati, a posebno za ovu priliku predslavio ga je rektor zagrebačke katedrale monsinjor Josip Kuhtić, dok je na misnom slavlju koncelebrirao naš dragi ravnatelj o. Vinko Mamić. Na početku sv. Mise mons. Kuhtić posebno je pozdravio nas iz škole te je pred popunjenom katedralom posebno pohvalio našu inicijativu obilježavanja Godine milosrđa.


Tijekom sv. Mise roditelji su sudjelovali u misnim čitanjima, a na poseban način sudjelovali su u čitanju molitava vjernika koje su za ovu prigodu obilježavanja Godine milosrđa sami napisali. Molitve vjernika roditelji su napisali temelju krunice i devetnice Božanskom milosrđu, na način kako ih je Isus objavio sv. Faustini Kowalskoj. Tako je u molitvama vjernika bilo obuhvaćeno i Božanskom milosrđu prikazano cijelo čovječanstvo, svi ljudi, a osobito svi grješnici.


Nakon sv. Mise i nakon što nam je mons. Kuhtić udijelio Božji blagoslov, svi zajedno uputili smo se prema grobu jednog od najvećih hrvatskih sinova, našeg proslavljenog mučenika za svetu katoličku vjeru, blaženog Alojzija Stepinca. Sabrani oko groba našeg duhovnog velikana, u sabranosti srdaca izmolili smo molitve potrebne za dobivanje potpunog oprosta svih grijeha, a također smo izmolili i molitve za proglašenje blaženog Alojzija Stepinca svetim.


Osnaženi snagom Duha Svetoga i okupani u neizmjernom Božanskom milosrđu, mons. Josip Kuhtić pozdravio nas je i prepustio nas katedralnom vodiču. On nas je proveo kroz cijelu katedralu, objašnjavajući nam detaljno njezinu stoljećima bogatu povijest.



4 views

Recent Posts

See All
bottom of page