top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Proslava 5. Dana škole

PROSLAVILI SMO 5. DAN ŠKOLE


U ponedjeljak 9. listopada naša je škola peti put proslavila svoj dan. Slavlju su nazočili djelatnici škole, učenici i roditelji. Započeli smo ga Svetom misom u župnoj crkvi bl. Augustina Kažotića koju je slavio biskup zagrebački, Ivan Šaško.


Biskupova glavna poruka bila je da, sukladno duhovnom nauku sv. Terezije iz Lisieuxa, „budemo maleni“. Misno slavlje upotpunio je naši školski zbor uz pratnju flaute, violine, gitare i klavijatura.


Program je nastavljen školskom priredbom u kazalištu KNAP-a. Ove godine nastojali smo istaknuti talente i vještine naših učenika: pjevanje, sviranje raznih glazbala, ples, gluma, pisanje poezije i proze, stepanje, sportske vještine i poznavanje stranih jezika. Učenici su nastupali po razredima te je svaki razred predstavio nešto po vlastitu izboru.


Pred sami kraj priredbe ravnatelj je najprije dodijelio diplome učenicima koji su postigli uspjeh u izvanškolskim aktivnostima na raznim natjecanjima te time pokazao kako naša škola cijeni i podupire aktivnosti učenika izvan škole, a nakon toga dodijelio je nagrade učenicima koji su nastupali u ime škole i ostvarili značajne rezultate na županijskim i drugim natjecanjima.


Na priredbi su nastupili i djelatnici škole, koji su otpjevali pjesmu „Ti si mene prvi ljubio“ i tako zaključili slavlje.


Nakon priredbe nastavili smo druženje na domjenku u kazališnim foajeu. Zahvaljujemo svim roditeljima koji su za to druženje donijeli hranu i piće. Gospodin neka vam uzvrati svojim blagoslovom!

Prilog Laudato TV o proslavi možete pogledati na: https://laudato.tv/izdvojeno-10-10-2017-pet-godina-postojanja-prve-katolicke-osnovne-skole-u-zagrebu/




14 views

Recent Posts

See All
bottom of page